Het is zomervakantie. Tijd voor reflectie. De komende weken blik ik dan ook in mijn serie zomerblogs terug. Per hoeksteen uit mijn model van de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier geef ik je mijn selectie van de interessantste en informatiefste blogs van het afgelopen jaar.

Dit zesde en alweer laatste zomerblog blikt terug op hoeksteen 5, de hoeksteen van Instrumenten. Ik zie Instrumenten overigens breder dan alleen software. Ook kennis schaar ik eronder. Uit ervaring weet ik dan jullie je vooral focussen op software. Afgelopen tijd heb ik 1 blog specifiek precies hierover geschreven. En die gaat vooral over waarom het gebouwdossier nog niet digitaal is opgeslagen.

Maar weet je waarom ik hier maar 1 blog over software heb geschreven? Omdat ik als onafhankelijk adviseur ook niet zomaar bepaalde software wil aanbevelen. Ik heb echt hele lijsten van software aanbieders liggen, die graag zouden willen dat ik een keer een blog over ze zou schrijven. Ik ken (denk ik) alle pakketten die er voor gebouwdossier, tekeningenbeheer, contractmanagement en onderhoudsplanningen te vinden zijn. Maar de software die het beste bij jouw organisatie past? Daarvoor moet ik toch echt ook eerst jouw organisatie kennen. Dus heb je hier vragen over? Mail me dan gerust, dan mail of bel ik je na de zomervakantie voor een kennismaking en om te kijken of ik je hierbij kan helpen.

Blogs over kennis en instrumenten: hier is mijn selectie voor jou

Geen digitaal gebouwdossier? De 7 meest gebruikte smoesjes
• En een oudere blog (17-2-2019) Welke software je moet hebben. Maar eerst…
• En nog ouder: (24-12-2014) Eerst organiseren, dan automatiseren: welk systeem gebruikt u?
• En de links die ik op de oproep kreeg, zijn nog steeds te vinden op gebouwdossier.startpagina.nl

Sparren?

Met dit laatste blog is het zomerreces voorbij. Ik ben klaar voor het tweede deel van 2017. Jij ook? Of weet je (nog) niet precies waar je je focus op wil leggen met betrekking tot duurzaam gebouwbeheer? Wat de juiste prioriteiten moeten zijn gezien de verplichting voor Energielabel C in 2023? Wil jij een in-company training zodat ook jouw organisatie zich hiervan bewust is? Of vind je dat meer kennis nodig is over onderdelen van duurzaam beheer zoals energiemonitoring of commissioning? Neem dan contact met mij op. Mail mij op sannie@gebouwinzicht.nl, dan bellen we elkaar om nader kennis te maken en de beste aanpak voor jou te bespreken. Zo nodig kom ik langs voor een sessie Sparren met Sannie. Ik kijk er naar uit!

Eerder verschenen in deze serie zomerblogs:

• Zomerblog #1 – Terugblikken aan de hand van 5 hoekstenen
• Zomerblog #2 Hoeksteen 1 – Organisatie: wie regelen het?
• Zomerblog #3 Hoeksteen 2 – Gebouw: wat is de staat?
• Zomerblog #4 Hoeksteen 3 – Wetten en eisen: wat ben je verplicht?
• Zomerblog #5 – Hoeksteen 4 = Beleid: wat wil de (ver)huurder?

[fsb-social-bar]

Als je deze blog interessant vond, lees dan ook deze

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.