Het is zomervakantie. Tijd voor reflectie. De komende weken blik ik dan ook in mijn serie zomerblogs terug. Per hoeksteen uit mijn model van de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier geef ik je mijn selectie van de interessantste en informatiefste blogs van het afgelopen jaar.

Deze vijfde zomerblog blikt terug op hoeksteen 4, de hoeksteen van beleid. Je kunt een gebouwdossier goed organiseren met alle dossiers die betrekking hebben op het gebouw, maar je zult ook in moeten spelen op het beleid van de organisatie, Zowel van de eigenaar als van de gebouwgebruikers. Door goed in te spelen op deze aanvullende wensen kun je een gebouw goed beheren met tevreden gebouwgebruikers als gevolg.

Vaak zie ik dat het voor sommige huisvestingsmanagers het lastig is om een soort van onderhoudsbeleid op tafel te krijgen. Laat staan als je, net als ik, ook nog eens heel graag wil dat dit een duurzaam onderhoudsbeleid moet worden. Als de directie alleen maar denkt in kosten en opbrengsten, hoe krijg je dan jouw visie op duurzaamheid toch in het beleid van de organisatie? Heb je daar nou ook moeite mee? Je bent echt niet de enige hoor! Mail me gerust en dan bel ik je na de vakantie terug om met jou mee te denken over hoe je in jouw organisatie toch stappen kan zetten om duurzaamheidsbeleid in het bedrijfsbeleid te laten terugkomen.

Blogs over beleid en duurzaamheid: hier is mijn selectie voor jou

Wat kan jij, als huisvestingsmanager, zelf doen voor een groene economie?
MKB Checklist duurzaam huurcontract
Gebouwdossier geeft vaak oplossing voor klachten
Gebouwinzicht voor continue verduurzaming van gebouwen
Nieuwe versie BREEAM-NL in Use: nu ook voor industriële gebouwen en scholen
3 Redenen waarom jouw bedrijf een Gebouwdossier nodig heeft

Volgende blog is alweer de laatste blog uit deze 6-delige zomerserie. Dat blog gaat over Hoeksteen 5, de hoeksteen van instrumenten

Eerder verschenen in deze serie zomerblogs:
Zomerblog #1 – Terugblikken aan de hand van 5 hoekstenen
Zomerblog #2 Hoeksteen 1 – Organisatie: wie regelen het?
Zomerblog #3 Hoeksteen 2 – Gebouw: wat is de staat?
Zomerblog #4 Hoeksteen 3 – Wetten en eisen: wat ben je verplicht?

[fsb-social-bar]

Als je deze blog interessant vond, lees dan ook deze

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.