De komende weken in mijn zomerblogs elke week een thema met daarin verwijzingen naar de leukste, interessantste en informatiefste blogs van de afgelopen 2 jaar. Ik geef je hiermee een beperkte keuze om je zo eenvoudiger te helpen kiezen.

Deze week geef ik je leestips over de laatste en 5e hoekstenen van een goed gebouwdossier: instrumenten. Leestips over de eerste 2 hoekstenen – organisatie en gebouw – gaf ik je eerder, net als hoeksteen 3 wetten en eisen en hoeksteen 4 over beleid.

Hoeksteen 5: Kennis

Uit onderzoek blijkt dat bijna 40% van het gereserveerde opleidingsbudget door organisaties niet besteed wordt. Ik vind dat een erg hoog percentage. Waar ligt dat aan? Waarom gebruik jij jouw opleidingsbudget niet? Volgens dit onderzoek zijn irrelevantie, capaciteits- of tijdgebrek en onwetendheid de 3 belangrijkste factoren voor het niet (volledig) besteden van het budget.
Kennisontwikkeling van jouw kernteam is overigens noodzaak voor het professionaliseren van een goed gebouwdossier. Daarom twee blogs over brancheverenigingen. Zij organiseren vaak goede bijeenkomsten en bieden een mooi cursusprogramma die bijdragen aan deze kennisontwikkeling.

Twee blogs:

1. Ben jij lid van een branchevereniging?

Ben jij lid van een branchevereniging?

2. De 7 brancheverenigingen voor de FMer

De 7 brancheverenigingen voor de FMer

Hoeksteen 5: Software

In de praktijk denken veel mensen bij het woord gebouwdossier direct aan een softwareoplossing. Maar voor mij is een goed gebouwdossier zo veel meer dan dat. Het gebouwdossier raakt verschillende kanten van de organisatie en is daarom juist vaak een combinatie van meerdere software oplossingen.

Twee blogs:

1. Welke software je moet hebben. Maar eerst…

Welke software je moet hebben. Maar eerst …

2. Eerst organiseren, dan automatiseren: welk systeem gebruikt u?

Eerst organiseren, dan automatiseren: welk systeem gebruikt u?

Gebouwdossier Challenge

Wil jij ook aan de slag met kennisontwikkeling? Hoe goed heb jij je gebouwdossier op orde? Ontdek het en doe mee deze gratis uitdaging: De Gebouwdossier Challenge!

De Gebouwdossier Challenge is een digitaal event en zal plaatsvinden van maandag 5 september tot vrijdag 9 september.

[fsb-social-bar]

Als je deze blog interessant vond, lees dan ook deze

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.