Het is zomervakantie. Tijd voor reflectie. De komende weken blik ik dan ook in mijn serie zomerblogs terug. Per hoeksteen uit mijn model van de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier geef ik je mijn selectie van de interessantste en informatiefste blogs van het afgelopen jaar.

In deze vierde zomerblog gaat het over hoeksteen 3: oftewel de hoeksteen Wetten en eisen. Het is belangrijk te weten aan welke wetten en eisen je gebouw dient te voldoen én of dat zo is. Weet jij of jouw gebouw aan alle wetten en eisen voldoet?

Je zou denken dat als iets verplicht is, dat we dan wel zorgen dat het in orde is. En dat we er tijd voor maken om te zorgen dat het op orde is. Op het gebied van veiligheid, kunnen we behalve de wettelijke verplichting gelukkig vaak ook afgaan op ons gezonde boerenverstand. Maar we weten ook allemaal dat op heel veel onderwerpen de handhaving nog niet voldoende op orde is. Wie komt er nou echt controleren of jouw gebouw en/of jouw organisatie aan al die wetten en eisen voldoet? Heb jij na het (her-)lezen van onderstaande blogs over wet- en regelgeving nou nog vragen, bijvoorbeeld over de aansprakelijkheid? Ik ben geen advocaat of jurist, maar ik kan natuurlijk wel met je mee denken welke wetten voor jouw organisatie verplicht zijn. Als we er samen niet uitkomen, kan ik mijn netwerk inschakelen om dit nog beter in kaart te brengen. Mail me gewoon jouw vragen, dan bel ik je na de zomer terug en bespreken we het samen.

Blogs over wetten en eisen en andere verplichtingen: hier is mijn selectie voor jou

Wat gaat er voor jou veranderen op het gebied van wet- en regelgeving
Wanneer staat er een advocaat op mijn stoep?
Over de verplichting tot Energie Audit volgens het EED
Alle kantoren vanaf 2023 een energielabel C of hoger

Hoeksteen 4, de hoeksteen van beleid staat centraal in mijn volgende zomerblog.

Eerder verschenen in deze serie zomerblogs:
Zomerblog #1 – Terugblikken aan de hand van 5 hoekstenen
Zomerblog #2 Hoeksteen 1 – Organisatie: wie regelen het?
Zomerblog #3 Hoeksteen 2 – Gebouw: wat is de staat?

[fsb-social-bar]

Als je deze blog interessant vond, lees dan ook deze

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.