Het is zomervakantie. Tijd voor reflectie. De komende weken blik ik dan ook in mijn serie zomerblogs terug. Per hoeksteen uit mijn model van de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier geef ik je mijn selectie van de interessantste en informatiefste blogs van het afgelopen jaar.

In deze derde zomerblog staat hoeksteen 2 centraal – oftewel de hoeksteen Gebouw. Onder gebouw bedoel ik alle gegevens over en van het gebouw om dat goed te kunnen beheren. Denk hierbij aan de beschrijving van het gebouw, bouwkundige tekeningen met bijbehorende revisies, alle gegevens met keuringsrapporten van bouwkundige installaties et cetera.

Eigenlijk is deze hoeksteen gewoon ‘het lijstje’ dat elke gebouwmanager stiekem wel weet. Waarom is het dan toch zo lastig dit lijstje compleet te krijgen? Simpel. Omdat er nooit urgentie is om het gebouwdossier nu eindelijk eens compleet te maken. En al helemaal geen urgentie om het gebouwdossier te digitaliseren. Omdat er altijd eerst een verbouwing af moet, en de volgende verhuizing geregeld moet worden en een brandje geblust moet worden, voordat er geld en tijd (prioriteit!) is om de lijst met benodigde gegevens te checken, aan te vullen en onderzoeken te (laten) doen om deze lijst compleet te krijgen.

Welk onderdeel van deze checklist staat al jaren op jouw lijstje? En blijft al die tijd onder aan de stapel liggen? Laat het me weten via de mail, en als je wilt kunnen we na de vakantie even bellen of mailen om te kijken of dit onderwerp relevant is, en hoe we het hoger op de prioriteitenlijst kunnen krijgen.

Blogs over de informatie over het gebouw: hier is mijn selectie voor jou

Next step binnen onderhoudsplanning: van MJOP naar DMJOP
5 stappen naar energiemonitoring van jouw vastgoed
Meten = weten. Het belang van goede energiemonitoring
De 5 onderzoeken die nodig zijn voor Gebouwinzicht

In mijn volgende blog behandel ik Hoeksteen 3: Wetten en eisen.

Eerder verschenen in deze serie zomerblogs:
Zomerblog #1 – Terugblikken aan de hand van 5 hoekstenen
Zomerblog #2 Hoeksteen 1 – Organisatie: wie regelen het?

[fsb-social-bar]

Als je deze blog interessant vond, lees dan ook deze

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.