De komende weken in mijn zomerblogs elke week een thema met daarin verwijzingen naar de leukste, interessantste en informatiefste blogs van de afgelopen 2 jaar. Ik geef je hiermee een beperkte keuze om je zo eenvoudiger te helpen kiezen.

Deze week geef ik je leestips over de 3e en 4e hoekstenen van een goed gebouwdossier. Leestips over de eerste 2 hoekstenen – organisatie en gebouw – gaf ik je vorige week. Leestips over hoeksteen 5 volgen deze zomer natuurlijk ook.

Hoeksteen 3: Wetten en eisen

Voor het gebouwdossier is het van belang dat er inzicht is in welke wetten en eisen er van toepassing zijn op het gebouw. Daarbij is belangrijk te weten of bekend is of het gebouw daaraan voldoet.

Als ik presentaties geef, of in een adviestraject zit, valt het me toch elke keer weer op dat er zo veel mensen verbaasd zijn als ik terloops de wetten voor het tonen van bijvoorbeeld het energielabel noem. Dat is namelijk een verplichting! Nog minder mensen weten van de regels uit het Activiteitenbesluit dat zij alle maatregelen die in 5 jaar terug te verdienen zijn ook werkelijk moeten uitvoeren.

Twee blogs:

1. Handhaving op energiebesparing wordt strenger

Handhaving op energiebesparing wordt strenger

2. Een gebouwdossier voorkomt brandschade

Een gebouwdossier voorkomt brandschade

Hoeksteen 4: Beleid

Hoe kan je vanuit een functioneel programma van eisen je gebouw beheren waarbij altijd de eindgebruiker centraal staat. Als je dat wilt, dan moet je daarvoor weten wat de lange termijn scope is. Dus het beleid van de gebouweigenaar, maar vooral van de gebouwgebruiker. Voor deze zomerblog kies ik voor de gebruiker: twee blogs op het MVO/ duurzaamheidsbeleid.

Twee blogs:

1. Heb jij een MVO beleid? Over ‘Beleid’ als een hoeksteen van een goed gebouwdossier

Heb jij een MVO beleid? Over ‘Beleid’ als een hoeksteen van een goed gebouwdossier

2. 5 gouden tips om te starten met BREEAM-NL in Use

5 gouden tips om te starten met BREEAM-NL in Use

[fsb-social-bar]

Als je deze blog interessant vond, lees dan ook deze

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.