De komende weken in mijn zomerblogs elke week een thema met daarin verwijzingen naar de leukste, interessantste en informatiefste blogs van de afgelopen 2 jaar. Ik geef je hiermee een beperkte keuze om je zo eenvoudiger te helpen kiezen.

Deze week geef ik je leestips over de eerste 2 hoekstenen van een goed gebouwdossier. De andere 3 hoekstenen volgen deze zomer natuurlijk ook.

Hoeksteen 1: De organisatie

Huisvesting staat altijd ten diensten van de eindgebruiker. Het gebouw wordt meestal niet door 1 iemand beheerd, je hebt altijd te maken met een Eigenaar, een Gebruiker, Onderhoudspartijen etc. In het kernteam zitten al deze verschillende stakeholders van het gebouw. Samen vormen zij de basis van een goed gebouwdossier.

Twee blogs:

1. Huisvesting is geen kostenpost. De gebruiker staat centraal!

Huisvesting is geen kostenpost. De gebruiker staat centraal!

2. Mensen: de kern van duurzaamheid

Mensen: de kern van duurzaamheid

Hoeksteen 2: Gebouwgegevens

Als je iemand vraagt wat er in een gebouwdossier moet zitten, dan is het antwoord heel vaak: alle gegevens over het gebouw. Gebouwgegevens zijn uiteraard heel belangrijk, maar voor mij zijn de gebouwgegevens slechts een onderdeel en daarmee één van de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier. Een goed gebouwdossier omvat immers ook alle informatie over de organisatie, de wetten en eisen, het beleid en de instrumenten. Hoeksteen 2 gaat in op de aandachtspunten bij het verzamelen van alle gegevens over het gebouw.

Twee blogs:

1. Weet jij van welk jaar de revisietekening zijn?

Weet jij van welk jaar de revisietekening zijn?

2. Comfort als leidraad van gebouwbeheer

Comfort als leidraad van gebouwbeheer

[fsb-social-bar]

Als je deze blog interessant vond, lees dan ook deze

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.