De komende weken in mijn zomerblogs elke week een thema met daarin verwijzingen naar de leukste, interessantste en informatiefste blogs van de afgelopen 2 jaar. Ik geef je hiermee een beperkte keuze om je zo eenvoudiger te helpen kiezen.

In deze eerste zomerblog verwijs ik graag nog een keer terug naar de aanleiding. Waarom wil jij zo graag je gebouwdossier op orde? En waarom vind ik het zo belangrijk dat we alle bestaande gebouwen in Nederland hun gebouwdossier op orde brengen?

Duurzaamheid

Om met dat laatste te beginnen: Ik geloof dat iedereen een bijdrage kan én moet leveren aan een duurzamere leefomgeving. In de huisvestingsbranche hebben wij daarin de taak om de bestaande bouw te verduurzamen. Het is daarom mijn missie om zo veel mogelijk schakels in huisvestingsbranche te helpen. Dat doe ik door met oog op de lange termijn de meest de effectieve maatregel te vinden en uit te laten voeren.

Strategie

De verschillende schakels in de huisvestingbranche help ik door te inspireren, inzicht te krijgen. Als procesmanager zorg ik dat de juiste partijen aan tafel komen. Zo maken we samen de juiste keuzes.

Twee blogs:

1. Gebouwen in Nederland grootste vervuilers

Gebouwen in Nederland grootste vervuilers

2. Iedereen kan en moet bijdragen aan verduurzaming

Iedereen kan én moet bijdragen aan verduurzaming

Andere aanleidingen

Duurzaamheid hoeft overigens niet de belangrijkste drijfveer te zijn om te werken aan een gebouwdossier. Bekende aanleidingen zijn de momenten van verkoop of verhuur van een pand. Maar wat dacht je van veranderende organisatiestructuren? Of het willen (of moeten) professionaliseren van het vastgoedbeheer? Of mee willen gaan met andere trends? Allemaal legitieme redenen om eindelijk aan de slag te gaan met het gebouwdossier.

Twee blogs:

1. Organiseren gebouwdossier heeft vaak andere aanleiding

Organiseren gebouwdossier heeft vaak andere aanleiding

2. Wat is Circulair Bouwen nu precies?

Wat is Circulair Bouwen nu precies?

[fsb-social-bar]

Als je deze blog interessant vond, lees dan ook deze

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.