Belang van een gebouwdossier bij duurzaamheidsacties

Dit jaar doen 187.702 deelnemers mee met de Warme Truiendag – een initiatief van het Klimaatverbond Nederland in samenwerking met Greenchoice – en zetten met zijn allen de verwarming een standje lager. Trek ook een trui aan en bespaar 6% energie per graad en dus 6% CO2 uitstoot. Het idee achter dit jaarlijkse evenement is simpel: energiebesparing en klimaatverandering op de kaart zetten en daarmee iedereen herinneren aan zijn eigen handelingsperspectief van het op 16 februari 2005 ondertekende Kyoto-overeenkomst.

Doe jij met je bedrijf ook mee?

Een Warme Trui is dan wel het boegbeeld, maar de campagne gaat verder dan dat. Deze actie is zelfs voor bedrijven de aanleiding om energiebesparing op te nemen in het duurzaamheidsbeleid. Als FM-er ligt hier een taak én een kans. Wil zo’n actie slagen dan ben jij de spin in het web bij de uitvoering. Jij hebt immers de regie over de verschillende hoekstenen van een gebouwdossier.

Belang hoekstenen van een goed gebouwdossier

Grijp deze kans aan om je gebouwdossier op orde te krijgen. Want dan kun je echt meer bereiken! Een paar vragen voor jou als FM-er:

  • Hoeksteen Beleid: Is er een MVO beleid bij de gehuisveste organisatie? En zo ja, wie is daar dan de kartrekker van?
  • Hoeksteen Gebouw: Weet jij hoe je kan instellen dat de verwarming in jouw gebouw 1 graad lager uitkomt? Is er een goede gebruikershandleiding van de installaties daarvoor?
  • Hoeksteen Tools: Kan jij aan het eind van de dag realtime aflezen hoeveel gas en/of kWh bespaard is? Kun jij die gegevens vervolgens eenvoudig koppelen aan grafieken voor een vergelijking met een gemiddelde vrijdag?

Een actie als deze geeft wel weer het belang van een goed gebouwdossier en de sleutelrol van een FM-er aan. Zorg dat je gebouwdossier op orde is met een invulling van de 5 hoekstenen.

Weten wat de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier zijn? Whitepaper 5 Hoekstenen Gebouwinzicht, waarin ik duidelijk uitleg wat ik een goed gebouwdossier vind en waarom. Download ook de bijbehorende Checklist 5 hoekstenen Gebouwinzicht en bekijk hoe ver jij bent met het op orde maken van je gebouwdossier.

Meld je ook aan voor mijn digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwe trainingen en masterclasses.

[fsb-social-bar]

Als je deze blog interessant vond, lees dan ook deze

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.