En voldoet mijn eigen praktijkcursus wel?

Vorige week kreeg ik de digitale nieuwsbrief van Springest. Uit onderzoek dat zij in samenwerking met marktonderzoeksbureau NIDAP hebben gedaan, blijkt dat bijna 40% van het gereserveerde opleidingsbudget door organisaties niet besteed wordt. Ik vind dat een erg hoog percentage. Waar ligt dat aan? Waarom gebruik jij jouw opleidingsbudget niet? Waarom zet jouw werkgever het sein op rood?

Volgens dit onderzoek zijn irrelevantie, capaciteits- of tijdgebrek en onwetendheid de 3 belangrijkste factoren voor het niet (volledig) besteden van het budget. Zelf probeer ik bij mijn trainingen en cursussen hier rekening mee te houden. Zo vind ik het belangrijk dat de trainingen die ik geef jou echt helpen in je werk. Mijn cursussen moeten uiteindelijk jou tijd besparen, omdat ze je kennis en tools geven waardoor jij je meer kan bezighouden met de juiste dingen. Het liefst geef ik praktijkcursussen, waar jij direct mee aan de slag kan.

Maar voldoet mijn eigen praktijkcursus wel? Ik zet daarom deze 3 factoren op een rij met daarbij een toelichting van mij waarom jij de praktijkcursus BREEAM-NL In Use met Gebouwinzicht wel kan doen.

1= Irrelevantie
Te weinig toegevoegde waarde is volgens dit onderzoek de belangrijkste reden om een cursus niet te honoreren. Daar is met de praktijkcursus BREEAM-NL met Gebouwinzicht geen sprake van. In de praktijkcursus leer je niet alleen wat BREEAM-NL In Use is en wat jij er mee kan, maar heel praktisch en concreet heb je aan het eind zelf de Quickscan BREEAM-NL In Use voor jouw gebouw uitgevoerd. Zónder externe ondersteuning, een besparing van circa € 2.500,-. Dus als je toch al van plan bent jouw gebouw onder de loep van BREEAM te leggen, dan is deze cursus ook financieel gezien een aanrader. Win-win: een uitgevoerde Quickscan en daarnaast zelf de kennis en kunde.

2= Capaciteits- of tijdgebrek
Tja, ik kan geen tijd of capaciteit toveren. Deelnemen aan wat voor cursus dan ook kost nu eenmaal tijd. Ook bij deze cursus. Naast de twee cursusdagen krijg je bovendien in de tussenliggende weken een 6-tal huiswerkopdrachten. Bij elkaar een tijdsinvestering van ongeveer 30 uur. Maar….. Ook als je de uitvoering van een Quickscan BREEAM-NL In Use uitbesteedt, kost dat minstens zo veel tijd: aan overleg, gegevens verzameling etc. Ik durf de stelling wel aan dat de tijd die nodig is voor deze cursus ongeveer gelijk is aan het begeleiden van de uitbesteding.

3= Onwetendheid
Ook onwetendheid is een oorzaak van het niet geheel besteden van het opleidingsbudget. Daar heb ik een oplossing voor. Als je je interesse toont via de website ontvang je een PDF met aanmeldformulier. In die PDF staat de gehele cursus nader toegelicht. Handig voor je leidinggevende als hij/zij de investering moet accorderen en je hem/haar nog wil overtuigen.

Ben je overtuigd?

Meld je direct aan via deze link. Daar kun je de cursus ook nog eens nalezen. Nog niet overtuigd? Waar zou jij je opleidingsbudget wel aan willen besteden in 2016? Ik hoor graag je antwoord op deze vraag via info@gebouwinzicht.nl.

Details op een rij

Wanneer = 26 januari en 15 maart 2016
Waar = Delft
Tijdsinvestering = circa 30 uur
Kosten = € 997,-, bij inschrijving vóór 10 januari 2016
Besparing = circa € 2.500,- aan externe ondersteuning voor laten uitvoeren Quickscan

Bron: Springest is een site waar je alles vindt om naast je werk te leren. Op springest.nl vinden bezoekers ruim 37.000 trainingen van meer dan 3.000 verschillende aanbieders.

[fsb-social-bar]

Als je deze blog interessant vond, lees dan ook deze

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.