Deze videoblog gaat over de een handig zakboekje Wet en Regelgeving Bestaande gebouwen en installaties van Stichting Sertum. Heb je vragen, neem dan contact op met Sannie Verweij van Gebouwinzicht.

Handig zakboekje Wet en Regelgeving Bestaande gebouwen en installaties van Stichting Sertum

Transcriptie videoblog
Ik ben Sannie Verweij van Gebouwinzicht en ik heb vandaag een leuke tip voor Technisch Vastgoed Managers.

Ik sta hier op zolder bij de ketel van mijn eigen woning en daarvan weet ik natuurlijk dat hij een keer per jaar gekeurd moet worden en wanneer dat voor het laatst gedaan is.

Maar ben je nou Technisch Vastgoedmanager, Vastgoedinspecteur, of beheerder van een iets complexer gebouw dan een simpele woning, dan kan ik me voorstellen dat je best wel eens wilt terugzoeken hoe vaak een bepaald gebouwonderdeel geïnspecteerd moet worden en aan welke wet en regelgeving je moet voldoen.

Wetten en Regels bij Gebouwinzicht

Tijdens het schrijven van mijn boek gebouwinzicht, over de vijf hoekstenen van een goed gebouwdossier, en welke instrumenten je daar allemaal voor nodig hebt, kwam ik op het onderdeel wet en regelgeving dit handige boekje van Stichting Sertum tegen. Sertum is het instituut voor Onderhoudskundigen Vastgoed. En in dit boekje hebben zij conform de Nederlandse SfB codering van heel veel gebouwonderdelen uitgelegd aan welke wet en regelgeving je moet voldoen, welke documenten je daarvoor moet verzamelen, en hoe vaak er geïnspecteerd moet worden.

Bestellen bij Stichting Sertum

Je kan het boekje bestellen op de site van stichting Sertum Ik krijg daar geen fee voor, ik vind het gewoon een handig boekje wat ik jullie allemaal kan aanraden, dus gewoon even bestellen.

Wil je nu meer weten over de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier? En hoe je meer inzicht in je gebouw krijgt, kijk dan verder rond op deze site en download de Checklist met de 5 hoekstenen.

[fsb-social-bar]

Als je deze blog interessant vond, lees dan ook deze

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.