Veel gestelde vragen over de Energie Bespaar Game 

 

Over de Energie bespaar game

Wat is dit voor Game? 

De Energie Bespaar Game is een serious game. Het zorgt ervoor dat je in een korte, intensieve periode op een leuke manier leert. De Game is online en vindt plaats in een periode van 6 weken en kost je ±30 minuten per week. Je speelt zowel alleen als samen met een Team van mensen uit jouw gebouw of van jouw bedrijventerrein. 

Voor wie is de Energie Bespaar Game bedoeld?

De Game is bedoeld voor mensen die aan de slag willen met hun gebouw(en). Je doet mee in een interdisciplinair Team met bijvoorbeeld de vastgoedeigenaar van het gebouw, mede-huurders, de facility- en huisvestingmanager, maar ook aan andere eindgebruikers, de CSR-manager en de installateur.

Waar gaat de Game inhoudelijk over?

De Game leert je over energie en sturen op werkelijk gebruik. Hoe je energie kan besparen zonder verbouwingen en je leert in teamverband ideeën te ontwikkelen om tot een plan voor energiebesparing te komen. En als er wel verbouwingen nodig zijn, heb je genoeg kennis om het gesprek met de energie adviseur aan te gaan en zelf de juiste keuzes te maken. Aan het eind van de Game heb je een goede start gemaakt met de verduurzaming van je pand en weet je hoe je verdere stappen kunt zetten.

Hoe meld ik mij hiervoor aan?

De aanmelding (inschrijving) gebeurt online via onze website. Via het aanmeldformulier onderaan de pagina kan je je gegevens invullen. Een week voor de game start krijg je dan een e-mail met je inlog gegevens en de verdere informatie.

Hoe spelen we de Energie Bespaar Game?

De Game wordt in teams van 5-10 personen wordt gespeeld. De Teams kunnen op initiatief van eenieder worden samengesteld. De Game is online, ieder lid kan zelf de Quizvragen en Acties uitvoeren, maar de Teamleden kunnen elkaar natuurlijk ook opzoeken om het spel in een fysieke bijeenkomst gezamenlijk te spelen. Uit eerdere ervaringen is gebleken dat dit tot de beste resultaten lijdt!

Wat is de doorlooptijd van de Game en hoeveel tijd kost het wekelijks?

De Game start op 9 oktober met een gezamenlijke online kickoff van ongeveer een half uur. Je ontvangt die dag de eerste Challenge in je mail.

Er wordt nog hard gewerkt aan het volledige programma van de aankomende Run. Deze zal hier binnenkort verschijnen.

Gemiddeld kost het spelen van de Game 30 per week.

Doe ik alleen mee of met een Team? 

Beide. Je kunt de Challenges alleen doorlopen en met de punten die je verdient als individu de een prijs winnen. Je bent ook ingedeeld in een Team. Samen met je Team kun je ook prijzen winnen: de Weekprijzen. Zorg er dus voor dat iedereen uit jouw Team actief meedoet om kans te maken op prijzen. Daarnaast is het ook leuk om met anderen samen te werken aan de Challenges.

Ben ik verplicht om alles te doen?

De Game is opgebouwd uit 6 weekopdrachten (Challenges), waarvan per week 1 Challenge gespeeld wordt. Het is het leukste als je iedere week mee doet en de hele Game afmaakt. Dan maak je ook kans op de Hoofdprijs en alle Weekprijzen. Je hoeft echter niet alle Acties af te ronden. Je kunt zelf kiezen welke bij je passen en waar je tijd voor hebt. Voor het leerproces en de motivatie is het natuurlijk leuk als je alles op z’n minst bekijkt!

Door wie is de Energie Bespaar Game georganiseerd?

De Game wordt georganiseerd door een collectief van: Gebouwinzicht, The 2B Collective, Gideonsbende en Dutch Green Building Council. De ontwikkeling van de Game is gefinancierd vanuit een subsidie van de Energiebespaarcoalitie, onderdeel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Over het spelen van de game

Bij wie kan ik terecht voor vragen voorafgaand aan de Game?

Je kan ons altijd bereiken via email!

Hoe kan ik de Game spelen? 

Na aanmelden en inloggen kom je in de online omgeving van de Game terecht. Op het Dashboard zie je een of meerdere Challenges staan. Bij elkaar vormen die Challenges een leerprogramma.

Iedere Challenge bestaat uit drie stappen die je in 30 minuten af kunt ronden:

  1. Quiz: enkele meerkeuze vragen ter inspiratie 
  2. Actie: een kleine (online) opdracht
  3. Share: jouw ervaringen en bevindingen delen met medespelers

Iedere week komt een nieuwe Challenge online, hierover ontvang je automatisch bericht in je inbox. Door alle drie de stappen van de Challenge uit te voeren voltooi je die Challenge, ontvang je punten en maakt je kans op mooie prijzen!

Er zijn wekelijks meerdere Acties te maken, moet ik ze allemaal doen? 

Nee, je hoeft ze niet allemaal te doen. Doe minimaal één Actie, de Actie die jou het meest aanspreekt, om de Challenge af te ronden. Je kan natuurlijk wel meer Acties doen, dat is leuk én zo verdien je meer punten!

Hoe upload ik een foto in de Share of een Safari? 

In de Community en in sommige Acties is het mogelijk om een foto te uploaden. Je kunt heel simpel een foto kiezen uit de mappen op jouw computer of telefoon door te klikken op ‘Upload foto’. Als het niet lukt om te foto te uploaden kan het bestand te groot zijn. Soms wordt de bestandsformaat niet herkend, zoals bij een .heic bestand. Met .jpg of .png bestanden gaat meestal goed!

Wat zijn Porren en Pluimen? 

Je kunt jouw Teamleden of andere deelnemers aan de Game Porren en Pluimen sturen. Hiermee geef je ze een aanmoedigend duwtje in de rug of geef je ze een compliment. De ander krijgt hiervan een notificatie. Ga naar ‘Deelnemers’ en klik onder de naam van een deelnemer op ‘Por’ of ‘Pluim’. Dan kun je kiezen voor een standaard berichtje of je schrijft een eigen berichtje.

Wat doet een Team aanvoerder? 

De Team aanvoerder is het eerste aanspreekpunt van het Team. Zijn of haar primaire rol: de anderen motiveren door het goede voorbeeld te geven en porren en pluimen te sturen! De kans bestaat, dat jouw Team nog geen Team aanvoerder heeft. Bespreek dan met elkaar wie dit gaat zijn.

Ik heb een of meerdere weken gemist, kan ik nog meedoen? 

Jazeker, je kunt altijd instappen en de Challenges van de weken daarvoor inhalen. Op deze manier kun je als laatstarter toch nog jouw team aan de eindoverwinning helpen!

Punten verdienen & prijzen winnen

Hoe kan ik prijzen winnen? 

Je kunt prijzen winnen op basis van het aantal punten wat je haalt, zowel individueel als met je Team. Wanneer er sprake is van gelijkspel, kijken we naar hoeveel tips, ideeën etc. er gedeeld zijn met andere Teamleden of Teams.

Op de pagina ‘Win prijzen’ in het menu bovenin de website van de Game, kun je lezen hoe je prijzen kunt winnen per week. In de introductie van iedere Challenge zie je ook welke prijzen er die week te winnen zijn.

Hoe verdien ik punten? 

Je verdient punten door de Challenges te spelen. Voor ieder onderdeel krijg je punten.

Quiz: voor iedere Quizvraag die je beantwoordt krijg je punten. Voor ieder correct antwoord krijg je bonuspunten.

Actie: voor iedere Actie krijg je punten. Het aantal punten per Actie wisselt en is afhankelijk van de moeilijkheidsgraad.

Share: voor het invullen van de Poll krijg je punten. De laatste stap, het delen van een berichtje, is niet verplicht maar lijdt wel tot meer inzichten en uitwisseling van ideëen!

Wie bepaalt welk Team per week gewonnen heeft en op basis waarvan gebeurt dat?

Een onafhankelijke jury zal per week bepalen welk Team gewonnen heeft. Dit heeft, onder andere, te maken met hoeveel punten je binnensleept als Team en hoeveel je deelt met anderen. Actieve deelname wordt beloond!

Welke prijzen kunnen er gewonnen worden?

Dat is een verassing, maar we kunnen alvast verklappen dat de prijzen vaak te maken hebben met energiebesparing. Dit kan 1 prijs zijn voor een winnend Team of een prijs per Teamlid.

Account & Privacy

Zijn mijn gegevens veilig? 

Ja, jouw gegevens zijn veilig. De organisator van jouw programma is verwerker van jouw gegevens en heeft een verwerkersovereenkomst getekend met één van de licensed partners van The 2B Collective. Licensed partners hebben ook een verwerkersovereenkomst en contract met The 2B Collective. Voor meer informatie, zie ook de privacy en cookieovereenkomst. 

Wat gebeurt er met mijn ingevulde antwoorden?

De antwoorden die jij geeft in de Quiz, Acties en Polls worden versleuteld opgeslagen. Aan het eind van het programma worden deze anoniem uitgedraaid voor analyse en voor het opmaken van een rapportage. Hiermee berekenen we bijvoorbeeld hoeveel energiebesparing jullie bespaard hebben met Acties. De berichtjes en foto’s die jij zelf deelt in de Acties en Share zijn voor iedereen zichtbaar.

Hoe pas ik mijn inloggegevens aan? 

Rechtsboven in het scherm zie je jouw naam staan. Klik daarop en klik dan op ‘Mijn account’. Hier kun je jouw gegevens aanpassen. Zie je jouw naam niet rechtsboven in het scherm? Dan zit je in een Challenge. Klik dan eerst op ‘Sla op en verlaat’. Geen zorgen, je kan altijd weer terugkeren naar deze Challenge!

Hoe pas ik mijn profielfoto aan? 

Rechtsboven in het scherm zie je jouw naam staan. Klik daarop en klik dan op ‘Mijn account’. Daar kun je jouw profielfoto aanpassen. Zie je jouw naam niet rechtsboven in het scherm? Dan zit je in een challenge. Klik dan eerst op ‘Sla op en verlaat’. Geen zorgen, je kan altijd weer terugkeren naar deze Challenge!

Problemen tijdens het spelen van de game

Waar kan ik terecht als ik iets in de game niet snap? Een opdracht, quizvraag of andere content?

Als een Quizvraag of Actie niet geheel duidelijk is, kun je contact opnemen met de organisatie.

Wat doe ik als de game vastloopt of het niet goed doet?

Als je tegen een bug aanloopt in de Game, ofwel hij doet het niet goed, dan kun je deze melden bij The 2B Collective. The 2B Collective is de ontwikkelaar en beheerder van het platform waarop jij deze Game speelt. Je kunt het probleem melden via: support@the2bcollective.com

Hoe meld ik misbruik? 

Er is sprake van misbruik als er bijv. kwetsende, beledigende of bedreigende berichten geplaatst worden in de Acties of de Share, of als jij kwetsende berichten ontvangt in de porren en pluimen. Meld misbruik zo snel mogelijk bij The 2B Collective, de ontwikkelaars van het gamified platform, via support@the2bcollective.com

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.