Een goede voorbereiding is het halve werk

Afgelopen weekend heb ik thuis met mijn man geklust aan de kamer van onze oudste zoon. Hij krijgt een stoere hoogslaper. Het viel me op hoeveel tijd ik eigenlijk kwijt was aan de voorbereiding. Want voordat we een goede werkplek gecreëerd hadden (de zolder gebruiken wij ook als knutselplek, naaiatelier en niet te vergeten als opslagruimte) en alle benodigdheden verzameld hadden, waren we een halve dag verder. En dan heb ik het nog niet eens over de voorbereiding op het echte werk: schuren, afplakken, kwasten klaarzetten, verf roeren etc.

Eigenlijk is dit precies hetzelfde als het behalen van een BREEAM certificaat. Het werkelijk behalen is namelijk niet het meeste werk. Het is de voorbereiding. Als BREEAM assessor namens Sannie Verweij Advies treed ik regelmatig op als controleur voor zowel nieuwbouw als ook voor renovatie- en bestaande bouwprojecten. Het valt me echt elke keer weer op hoeveel tijd men nodig heeft om alle benodigde bewijslast te verzamelen. Terwijl ikzelf daar als controleur met een enkele dag locatiebezoek en een halve week controlewerk achter mijn bureau, relatief snel de werkelijke beoordeling uitvoer.

Maar wat kun jij hier als gebouwbeheerder nu van leren, vraag je je af. Zorg dat je je gebouwdossier op orde hebt! Ook al is er nu niet sprake van een verbouwing of een grote renovatie. Als jij zorgt dat je inzicht hebt in wat er speelt in de organisatie, dan heb jij het halve werk al gedaan. Dan loop je niet meer achter de feiten aan op het moment dat er wél een renovatie gaat starten en iemand opeens tekeningen nodig heeft. Of op het moment dat de eigenaar van het pand een duurzaamheidskeurmerk op zijn gebouw wil behalen. Of op het moment dat …

Begin vandaag nog aan je gebouwdossier, want een goed begin is het halve werk.

Wil je weten wat er allemaal in het gebouwdossier moet staan? Lees dan mijn Whitepaper ‘de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier’. Hierin leg ik uit wat de 5 hoekstenen zijn en waarom. Download ook de bijbehorende checklist met een aantal concrete vragen, waarvan de antwoorden in ieder gebouwdossier thuishoren.

Heb je vragen? Mail mij dan of plan een gratis Skype Sessie met mij in.

[fsb-social-bar]

Als je deze blog interessant vond, lees dan ook deze

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.