Ik ben Olivier van den Barselaar en sinds eind augustus als stagiaire begonnen bij Gebouwinzicht. Ik studeer werktuigbouwkunde aan de Haagse Hogeschool en zit in mijn derde jaar. Deze stage biedt mij de kans om mijn technische kennis toe te passen, maar ook om deze verder te ontdekken met wat duurzame en circulaire aspecten van techniek zijn.

Van objecten en hun mechanieken

Mijn interesse in werktuigbouwkunde ontstond doordat ik altijd al wilde weten hoe alledaagse objecten in elkaar zitten en welke mechanieken daarbij betrokken zijn. In het tweede jaar van mijn studie kregen wij veel informatie over installatietechniek en hoe deze in gebouwen toegepast worden. Dit vond ik enorm interessant en wilde daar graag meer er over leren. Dit is ook hoe ik bij Gebouwinzicht terecht ben gekomen: de combinatie van de focus op duurzaamheid en circulariteit enerzijds en de mogelijkheid om me te verdiepen in installatietechniek anderzijds.

Nieuwste ontwikkelingen klimaatinstallaties

Mijn opdracht is het doen van een breedteonderzoek naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van circulariteit binnen klimaatinstallaties van gebouwen. Het doel van dit onderzoek is dat Gebouwinzicht deze technische ontwikkelingen en stappen mee kan nemen tijdens al haar adviestrajecten. Ik ben hier mee bezig tot midden van november ’23.

Mijn persoonlijke drive

Ik geloof dat er nog veel te bereiken valt op het gebied van duurzaamheid in klimaatsystemen. Ook vind ik dat hier nog niet genoeg aandacht aan wordt besteed. Dat kan en moet anders. Ik ben ervan overtuigd dat om de klimaatdoelen van 2030 te kunnen halen aandacht voor klimaatsystemen een van de eerste stappen zal zijn naar een duurzame toekomst.

Bijdragen of meer weer weten?

Als u zelf interesse heeft in circulariteit en duurzaamheid binnen klimaatsystemen, nodig ik u van harte uit om contact met Gebouwinzicht op te nemen. Uw input en inzichten kunnen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van mijn adviesrapport. Als u op een later moment geïnteresseerd bent, kunt u een samenvatting van mijn rapportage aanvragen.
Samen kunnen we naar een duurzamere toekomst om de doelen van 2030 en 2050 te bereiken. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Olivier van den Barserlar

Als je deze blog interessant vond, lees dan ook deze

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.