Terug van vakantie voor een frisse start

De buurman vroeg zondagmiddag op de ‘we zijn weer thuis borrel’ van mijn woonstraat: “Hoe doe je dat toch met kamperen en twee kleine kinderen? Slapen in een kleine tent snap ik nog wel. Maar waar staat je kooktoestel en hoe bereid je je eten voor, want je moet toch ook wat snijruimte hebben?”
Ik besefte toen eens te meer hoe heerlijk ik het eigenlijk vind om te kamperen: hele dag buiten, kinderen kunnen met veel met andere kinderen spelen, een zwemmeertje in de buurt en af en toe een activiteit voor de kinderen. Onze eigen grootste activiteit in 12 dagen op dezelfde camping was dat we 3 uur bezig zijn geweest om de hangmat op te hangen tussen het ene boompje dat we hadden en een eigen gemaakte constructie met drie grote takken die we met een paar reserve scheerlijnen en haringen vastgezet hebben in de stenige ondergrond. Van deze inspanning hebben we dan wel de rest van de week profijt gehad en in onze hangmat lekker boeken kunnen lezen.

Prioriteiten stellen

Tijdens het gesprekje met de buurman werd mij ook weer duidelijk dat iedereen andere prioriteiten heeft met betrekking tot vakantie. Voor hem is vakantie lekker eten, een strand en een comfortabel huisje, voor mij dus buiten klooien voor de tent. Maar het doel is voor iedereen het zelfde: even weg van het alledaagse en lekker uitrusten.
En zo is dat op het werk natuurlijk ook met het stellen van prioriteiten. Uiteindelijk wil iedereen zijn werk op de beste manier uitvoeren. Zo gaat iedere organisatie en elk persoon binnen een organisatie zijn eigen weg om dat doel te bereiken. Mijn doel in mijn werk is om zoveel mogelijk mensen te helpen om inzicht te krijgen in hun gebouw, omdat ik ervan overtuigd ben dat gebouwinzicht de basis is van verduurzamen van de gebouwde omgeving.

Keuzes maken

Veel van mijn klanten kennen mij vooral van mijn werkzaamheden met het keurmerk BREEAM: voor zowel nieuwbouw als de bestaande bouw. Sinds een aantal maanden werk ik alleen nog maar aan projecten die echt bijdragen aan het verduurzamen van de bestaande bouw. En dat begint bij inzicht in je gebouw. Ik geef daarom met Gebouwinzicht trainingen en advies voor het op orde krijgen van je gebouwdossier. Omdat ik er zo geloof in dit concept maakt het mij niet uit of de ander dit inzicht wil krijgen met hetzelfde doel (verduurzaming) of dat ze een andere reden hebben. Of iemand dit nu doet voor het inrichten van een nieuw softwarepakket, of omdat er een nieuwe medewerker ingewerkt moet worden, of omdat er plannen zijn voor een renovatie. Het maakt eigenlijk niet uit. Ik weet dat als het gebouwdossier op orde is, en de organisatie inzicht heeft in het gebouw, de volgende stappen ook wel volgen.

Inspireren

Dat veel mensen interesse hebben in het thema duurzaamheid bleek ook maar weer op de eerste camping waar ik was. Op deze actieve camping vol lessen voor theater, dans, muziek, schilderen en houtbewerking, werd ook elke avond een inhoudelijke lezing voor volwassenen gehouden. En zo stond ik daar in mijn vakantie, in korte broek, zonder PowerPoint op de camping in de buitenlucht een lezing te geven over het verduurzamen van gebouwen, de ervaringen van mijn reis naar Samsø en wat een ieder van ons zelf kan doen.
Hoe leuk is dat? Zelfs op vakantie dus 20 mensen geïnspireerd om stappen te zetten met duurzaamheid. Wil jij ook aan de slag met Gebouwinzicht? Op 4 en 11 oktober geef ik weer de training Gebouwinzicht via de Helix Academy.

Training Gebouwinzicht

In deze training Gebouwinzicht leer je in 2 dagen wat alle 5 hoekstenen zijn. Daarbij geef ik je van alle 5 de hoekstenen de eerste stappen om daar zelf mee aan de slag te gaan. Deelnemers zijn vaak verrast hoeveel inzicht ze al in 2 dagen over hun gebouw hadden gekregen. Dat doen ze overigens zelf aan de hand van de inzichten die ik hen geef. En ik weet dat ze er ook echt mee aan de slag zijn gegaan.
Twijfel je of deze training geschikt voor je is? Neem dan gerust contact met me op, want ik ben weer helemaal fris om aan de slag te gaan en jou en anderen te inspireren. Je kunt mij mailen op sannie@gebouwinzicht.nl en ik bel je op een rustig moment op om te overleggen. Als je een voorkeur voor tijdstip hebt, laat mij het dan weten, dan hou ik daar rekening mee.

[fsb-social-bar]

Als je deze blog interessant vond, lees dan ook deze

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.