Delft, 14 juli 2014 – Veel partijen worstelen met de vraag hoe hun gebouw er nu werkelijk voor staat. Met een compleet trainingsprogramma en concrete masterclasses helpt Gebouwinzicht deze partijen om zelf inzicht te krijgen in hun gebouw en het dossier weer compleet te maken.

Tijdens de Dutch Green Building Week op dinsdag 23 september 2014 kunt u een gratis mini-seminar volgen ter kennismaking van deze trainingen.

Als BREEAM assessor weet Sannie Verweij als geen ander dat als je een gebouw wilt verduurzamen een goed gebouwdossier noodzaak is. Verweij: “De afgelopen jaren ben ik bij veel verschillende bestaande gebouwen op locatie geweest. Ik zag hoe lastig klanten het vinden om de bewijslast die voor een BREEAM-NL certificering nodig is te verzamelen. Een goed gebouwdossier is immers de basis voor welk onderhouds- en verbeterplan dan ook.” Voor al deze bedrijven heeft Verweij www.gebouwinzicht.nl gelanceerd met trainingen en masterclasses over opbouw en beheer van een goed gebouwdossier.

Nut van Gebouwinzicht

Albert Hulshoff – adviseur duurzaam bouwen, duurzaam beheren en prestatiecontracten en tevens expert bij Duurzaam Gebouwd – erkent de noodzaak van deze trainingen: “In de Menukaart Prestatiecontracten staat nu eenmaal als één van de basis vereisten dat je moet beschikken over een goede nul-meting. Alleen op basis van heldere gegevens kun je bepaalde zaken prestatiegericht uitbesteden.”

Complete training

In de lange training wordt een concreet gebouwdossier aangepakt. De trainers zijn gekwalificeerd in, en ervaren met BREEAM-NL, EPA-U, en verduurzamen van bestaand vastgoed. En met gastsprekers op het gebied van subsidie, prestatiecontracten, organisatieverandering, duurzaamheidsinstrumenten en communicatie over duurzaamheid biedt Gebouwinzicht een complete training waarbij als eindresultaat het gebouwdossier helemaal op orde is.

Concrete masterclasses

Gebouwinzicht geeft ook diverse korte masterclasses waar specifieke onderwerpen uit de totale complexiteit van een gebouwdossier aan bod komen. Concrete vragen als: Wat moet er allemaal in? Waar ga ik die informatie vandaan halen? Hoe ga ik dat opslaan en beheren? Praktische vragen met praktische oplossingen.

Mini-seminar als kennismaking met Gebouwinzicht

Als kennismaking met Gebouwinzicht is er op dinsdag 23 september een mini-seminar “Gebouwdossier” bij Unica Ecopower in Hoevelaken. Deze bijeenkomst is in het kader van de Dutch Green Building Week en is gratis voor iedereen te bezoeken.

Tijdens dit mini-seminar krijgt u inzicht in de eerste stappen op weg naar een goed gebouwdossier en daarbij een overzicht wat daar allemaal nog meer bij komt kijken.

Meld u nu gratis aan via DGBW mini-seminar Gebouwzicht.nl

Facilitair manager, de spil van gebouwinformatie

De trainingen en masterclasses van Gebouwinzicht zijn met name bedoeld voor de facilitair managers die de dagelijkse leiding hebben in het beheer van één of enkele gebouwen. De facilitair manager is immers de spil tussen de eigenaar en de dagelijkse gebruikers van het gebouw. Verweij: “Uiteindelijk is het de facilitair manager die toegang tot deze informatie heeft, maar op weg geholpen moet worden met de opbouw van een deugdelijk gebouwdossier. En daar help ik ze graag bij.”

[fsb-social-bar]

Als je deze blog interessant vond, lees dan ook deze

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.