Sannie Verweij Ik ben duurzaam vastgoed adviseur, die alle partijen in de vastgoed keten, van facilitaire en huisvesting tot ontwerper en bouwer, kan helpen hun vastgoed te verduurzamen. Ik wil de MVO managers van bouwbedrijven en beleggers helpen om hun processen in de bouw, en de gebouwen zelf te verduurzamen, aan de hand van simpele checklists en bestaande instrumenten.Het behalen van een keurmerk voor de mate van duurzaamheid levert direct geld op: je kunt kosten besparen door een een goede organisatie en geoptimaliseerde processen, keurmerken doen het goed voor je communicatie en niet te vergeten de directe besparingen in energie en materiaal verbruik.

Over de bouw wordt altijd gezegd dat het een conservatieve branche is. Maar ik geloof in een duurzame gebouwde omgeving. Als we de bouwwereld stap voor stap kunnen verduurzamen, dan kunnen we het verschil maken naar een eerlijke vastgoed wereld, met energie leverende gebouwen. Ik geloof dat de bouwwereld een grote bijdrage kan leveren aan het verduurzamen van de wereld. Alle kleine beetjes helpen, want er moet in de gebouwde omgeving nog zoveel gebeuren, en de impact is groot. En het is niet zo moeilijk als het lijkt. Duurzaamheid is niet ingewikkeld. Het is gewoon slim nadenken, en logische dingen doen. En als je dat simpele principe en gebouwen toepast, dan draag je al snel bij een een duurzamere gebouwde omgeving, waar je nog echt impact kan maken. En daar kan ik bij helpen. Ik hou van logica en structuren. Ik kan structuren terugbrengen en verschillende afdelingen bij elkaar brengen om zo het proces te optimaliseren. Als ik langs ben geweest, dan weet jij wat jouw volgende stap naar duurzaamheid is.

Duurzaamheid is meer dan alleen energie. Het gaat ook over materialen en hoe je met elkaar omgaat. Omgansvormen en verschillende manieren van met elkaar praten heb ik van jongs af aan meegekregen, omdat ik in een woongroep met 7 verschillende volwassenen ben opgegroeid. Gek genoeg zaten die mensen bijna allemaal in de onderwijs en zorg sector. Ze waren dan ook erg verbaasd dat ik in Delft iets technisch ging studeren. Na enkele jaren werkervaring in de bouwsector blijkt dat ik toch een aardige passie heb voor het delen en overbrengen van informatie. Is dat de vrouwelijke touch in een mannenwereld? Of gewoon mijn praktische insteek van dingen gewoon doen: Ik voetbalde al van jong af aan, maar toen ik in Delft ging studeren, was er geen dames elftal voor studenten. Een (toen nog) typische mannen sport in een mannen stad. Dus toen heb ik zelf maar een team opgezet, en later werd ik zelfs speler/coach van dames 2.

Duurzaamheid is voor mij ook gericht op de praktische insteek, dus vooral niet zweverig, maar heel back to basic, met beide benen op de grond. Ik ben door mijn werkzaamheden bij de Dutch Green Building Council en daarvoor bij SBR zeer bekend met verschillende instrumenten en keurmerken voor het verduurzamen van gebouwen. Ik ben erkend BREEAM-NL expert en Assessor voor zowel BREEAM-NL IN Use als ook voor BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovaties.

Ik hoor altijd van mijn klanten dat ik zo vol enthousiasme vertel over mijn passie, dat ze daarna niet meer weten waarom ze niet allang aan het verduurzamen zijn. Dit enthousiasme komt ook goed van pas in mijn workshops en trainingen.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website: www.sannieverweij.nl.

[fsb-social-bar]

Als je deze blog interessant vond, lees dan ook deze

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.