Het is nog geen 6 januari, dus ik mag beginnen met de beste wensen: Ik wens jou veel geluk en een sprankelend en duurzaam 2016!

Vlak voor de kerst nam ik nog een video boodschap op met mijn plannen voor komend jaar. Wat zijn jouw plannen? En dan bedoel ik natuurlijk vooral zakelijk. Wat ga jij dit jaar verbeteren in je werk? Ga jij ook aan de slag met het verduurzamen van het gebouw? En wat is daarin de eerste stap?

Mijn duurzame plannen met Gebouwinzicht voor 2016

Ik ga komend jaar zoveel mogelijk organisaties helpen om hun gebouw te verduurzamen. Zoals je wellicht al weet, begint verduurzamen bij inzicht in wat er nu is: inzicht in het energiegebruik, inzicht in het waterverbruik, inzicht in het materiaal gebruik etc. Want als je inzicht hebt, kun je ook zien of je gebouw wel functioneert zoals het zou moeten functioneren. Zijn bijvoorbeeld de installaties optimaal afgestemd op de manier waarop het gebouw gebruikt wordt?

De komende maand geef ik meerdere trainingen en lezingen. Daar kijk ik naar uit. Niet alleen omdat dit is wat ik het liefste doe, ook omdat ik op anderen kan inspireren en enthousiasmeren om zelf aan de slag te gaan. Want ik geloof dat iedereen die dat kan, ook een bijdrage móet leveren aan de verduurzaming van de bestaande bouw.

Zie ik je op de vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer?

Als je nog geen idee hebt, hoe en waarmee jij in je gebouw kan beginnen, is het een idee om volgende week de vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer te bezoeken. Deze wordt gehouden in de Brabanthallen in Den Bosch van 13 tot 15 januari.

Gelukkig zijn de meeste technisch gebouwbeheerders vroege vogels, en ik hoop jij ook, want als je vrijdagochtend bij opening van de beurs gelijk aanwezig bent, kun je om 10.15 uur een lezing van mij bijwonen. Ik vertel dan over de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier. Het lijkt me leuk om je een keer te ontmoeten, dus zie ik je daar?

En als je een andere dag gaat: op woensdag 13 januari ook om 10.15 uur, spreekt Wytse Kuyper, van Kantoor vol Energie. Ook een aanrader. Zelf kan ik daar niet bij zijn, want op woensdag 13 januari verzorg ik de eerst dag van de 6 daagse cursus Commissioning.

Commissioning is een gefaseerd proces gericht op de kwaliteitsbeheersing en prestatieborging van installaties en van toepassing op zowel nieuwbouw als bestaande bouw. De belangstelling hiervoor neemt toe door het belang van faalkostenreductie, prestatiecontracten en een toenemende interesse van opdrachtgevers in het behalen van een duurzaamheidskeurmerk (BREEAM of LEED) voor hun gebouwen. De Commissioning Autoriteit’ organiseert en begeleidt het commissioningproces als een onafhankelijk technisch accountant.

Vanuit Gebouwinzicht aan de slag met BREEAM-NL In use

Vanaf 18 januari help ik een kantorenpark bij het zelf maken van een BREEAM-NL In Use Quickscan voor hun eigen gebouwen. Ik geef als start een in-company workshop aan alle beheerders en begeleid hen daarna op afstand. Volgens de planning heeft dit kantorenpark volgende maand dus een aantal door hen zelf opgestelde Quickscans en zal ik de Raad van Bestuur voorzien van verslag en vervolgadvies.

Wil jij ook zelf een Quickscan maken? Op 26 januari start de praktijkcursus BREEAM In Use met Gebouwinzicht. Ik leer je niet alleen wat BREEAM-NL In Use is, maar geef je ook tools waarmee je geen externe ondersteuning nodig hebt voor een BREEAM-NL in Use-Quickscan. Aan het eind van de training heb je zelf een BREEAM-NL In Use Quickscan voor je gebouw gemaakt, en heel veel inzicht in je gebouw gekregen.

Zie ik jou in januari of later dit jaar? Twijfel je nog of heb je vragen? Vraag dan gratis Skype gesprek aan.

[fsb-social-bar]

Als je deze blog interessant vond, lees dan ook deze

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.