Als we het over wensen voor 2021 hebben, dan is dit zakelijk gezien mijn grootste wens om in de toekomst nog meer impact te kunnen maken met Gebouwinzicht. Ik ben daarbij ambitieus, want ik wil dat alle utiliteitsgebouwen voor 2030 een routekaart met planning hebben hoe zij in 2050 klimaatneutraal kunnen zijn. In de vastgoedbranche is gebouwinzicht daarvoor essentieel. Weten wat je wil (en soms gewoon moet), vraagt nu eenmaal inzicht in wat je hebt. Alleen dan kan je een succesvol plan maken voor de toekomst.

In de praktijk merk ik dat partijen best wel die wens hebben om bij te dragen aan verduurzaming. Alleen zie ik dat veel van die partijen worstelen met de implementatie van hun ‘abstracte’ duurzaamheidsbeleid in ‘concrete’ dagelijkse processen zoals onderhoudsuitvoering en de borging in een gebouwdossier.
Onlangs interviewde het Nederlands Vastgoedexploitatie Platform NEVAP NEVAP; innovatie én permanente educatie in vastgoedexploitatie! | nevap.nl mij hierover.

sannie-verweij-blog-nog-meer-impact-2021-gebouwinzicht

Er ligt dus een enorme uitdaging om mijn doel dat alle utiliteitsgebouwen in 2030 een routekaart naar klimaatneutraliteit hebben te verwezenlijken. Afgelopen kwartaal heb ik dan ook van Gebouwinzicht een BV gemaakt. Een volwaardig team betekent meer slagkracht. Zo kunnen wij meer organisaties echt helpen om zowel het gebouwdossier op orde te brengen en te houden voor hun portfolio, als ook te ondersteunen bij het maken van een routekaart naar klimaatneutraal. Omdat kennis zo’n belangrijke schakel is in deze transitie, verzorgen wij naast consultancy ook in-company en via gerenommeerde kennisinstituten kennissessies door middel van lezingen, workshops en/of trainingen.

[fsb-social-bar]

Als je deze blog interessant vond, lees dan ook deze

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.