De afgelopen jaren stond de door mij ontwikkelde cursus Gebouwinzicht ook onder dezelfde naam op de website van opleidingsinstituut Helix Academy. Maar waar voor mij Gebouwinzicht heel duidelijk is – namelijk inzicht in je gebouw is de basis van continue verduurzaming – bleek dat voor de potentiele cursisten van Helix niet altijd het geval. De titel dekte de lading van de veelzijdige inhoud niet goed genoeg en sprak wellicht daarmee minder tot de verbeelding.

We hebben daarom de cursus te hernoemd: vanaf nu heet deze Cursus Grip op vastgoeddata (door Gebouwinzicht). Het is dus dezelfde cursus die ik de afgelopen 4 jaar al vaker gegeven heb, waarbij we in 2 cursusdagen alle 5 de hoekstenen van een goed gebouwdossier bespreken. Alleen dus vanaf nu onder een nieuwe naam.

Inhoud van de cursus Grip op vastgoeddata (door Gebouwinzicht)

Tijdens dag 1 van de training komen de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier aan bod. Naast theorie is deze kennis meteen ook praktijk, want tijdens deze dag gaan cursisten concreet aan de slag met het invullen van de eerste hoekstenen in een uitgebreide Excel lijst.

De actuele wet- en regelgeving omtrent energiebesparing staat de ochtend van dag 2 centraal. Er wordt stilgestaan bij de EED, Informatieplicht Energiebesparing en de Erkende Maatregelen. Daarnaast komt ook een deel van het Activiteitenbesluit aan bod. De middag van dag 2 staat in het teken van het beleid van de vastgoedorganisatie en worden verschillende instrumenten en softwarepakketten besproken.

Interactief

Doordat men deze cursus samen met andere facilitair managers en vastgoedmanagers vanuit andere organisaties volgt, kan iedereen leren van de ervaringen van je mede-cursisten. Ook is er voldoende ruimte voor vragen.

Oud-deelnemer: “Goed geïnformeerd. Heb voldoende aanknopingspunten verkregen. Plannen kunnen verder worden ingevuld!”

Aandacht voor praktijk

Aan het eind van de cursus is dus niet alleen kennis opgedaan over de belangrijkste hoekstenen van een goed gebouwdossier, maar is ook de checklist voor het eigen gebouw ingevuld. Dat betekent dat een deelnemer na de cursus meteen aan de slag kan met het (verder) verduurzamen van jouw gebouw(en).

Oud- deelnemer: “Prettig en praktijkgerichte cursus, gegeven door een ervaren docent”

Wil je meedoen? Dat kan!

De Cursus Grip op vastgoeddata (door Gebouwinzicht) zal starten op donderdag 19 maart. De tweede dag wordt gehouden op donderdag 2 april. Beiden in Utrecht. Inschrijven is nu al mogelijk via Helix Academy

[fsb-social-bar]

Als je deze blog interessant vond, lees dan ook deze

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.