Nog een paar werkdagen en dan zit het jaar 2016 er op. Het werkjaar dan, want net als velen van jullie ga ook ik tussen de kerstdagen en oud & nieuw genieten van de rust met mijn gezin.

2016, een kleine blik terug

Dit jaar is er veel gebeurd op duurzaamheidsgebied. Zo is onlangs besloten dat kantoren in 2023 minimaal energielabel C moeten hebben, is de nieuwe versie van BREEAM in Use ook voor industriële gebouwen en scholen geschikt en wordt er beter gestuurd op de verplichting van de Energie Audit vanuit de EED. Drie concrete voorbeelden die het belang en noodzaak van verduurzaming van de bestaande bouw onderstrepen. Voor mij ook aanleiding om mijn dienstenpakket van Gebouwinzicht onder de loep te nemen. Dit heeft geleid tot een vernieuwd aanbod.

2017, een grote blik vooruit

In 2017 blijf ik Facilitair en Technisch Vastgoed Managers helpen bij het verduurzamen van hun gebouwvoorraad. Ook geloof ik nog steeds dat inzicht in je gebouw daarvoor noodzakelijk is en dat het gebouwdossier – in de breedste zin van het woord – daar de centrale rol in heeft. Maar naast mijn kennis is ook verbinden mijn kracht. Het nieuwe jaar benut ik dit meer en zet ik mijn bestaande netwerk in om jou nog beter te helpen.

Mijn diensten in 2017

Gebouwinzicht Trainingen: Met Gebouwinzicht verzorg ik lezingen en trainingen op het gebied van beheer, certificering, energiemonitoring en commissioning. Dat doe ik in 2017 ook namens gerenommeerde trainings- en opleidingsbureau ’s zoals Helix Academy, TVVL en DGBC. Zie agenda onderaan deze nieuwsbrief.

Gebouwinzicht Advies: Verduurzaming is een traject en daarbij is inzicht in het gebouw én het gebouwdossier is een vereiste. Ik help daar bij. Met een Gebouwinzicht Scan analyseer ik of het gebouwdossier op orde is en geef daarnaast advies op maat aan organisaties die echt werk willen maken van verduurzamen.

Gebouwinzicht Abonnement: Omdat het gebouwdossier op orde houden ook een continu proces is, heb ik voor Gebouwinzicht een online-abonnement ontwikkeld. Dit abonnement is alleen af te nemen voor degenen die een training of een adviestraject hebben gevolgd.

Kan ik je helpen?

Uitgebreidere informatie kun je lezen op de website van Gebouwinzicht. Heb je hulp nodig om te kiezen wat voor jou en jouw organisatie het beste is of wil je meer weten, neem dan contact op of plan direct een persoonlijk gesprek in mijn agenda. Ik help je graag op weg.

Agenda januari 2017

12 januari ben ik docent bij 1 dagdeel van de 7-daagse Leergang Technisch Gebouwmanagement, Helix Academy
25 januari geef ik dag 1 van de 6 daagse training Commissioning TVVL. Naar de training >>

26 januari geef ik een lezing op het minisymposium Werkcomfort gericht Gebouwbeheer in zaal 3 op de Vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer. Meer informatie >>
[fsb-social-bar]

Als je deze blog interessant vond, lees dan ook deze

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.