Vandaag bezocht ik Building Holland. Door de modder aan mijn bouwplaats schoenen – geen 1 april grap, zie mijn foto – zullen sommigen wel gedacht hebben dat ik op weg was naar de Bouwbeurs. Maar Building Holland is toch echt wat anders dan de Bouwbeurs en ook anders dan de Provada. Dat zie je al aan de aankleding van de entree. Want waar de Provada erg druk is met 3 volle hallen in de RAI, kan je op Building Holland niemand mislopen met alle stands in 1 hal. Er is dus echt ruimte om mensen te spreken en te ontmoeten. En met een paar schone nette schoenen aan en na wat modder afkloppen en wegpoetsen van mijn broekspijpen, was ik daar ook helemaal klaar voor.

Ik begon met een snelle ronde over de beursvloer om te kijken wie er aanwezig waren. Ik zag wat oude bekenden om even snel mee bij te praten. Daarna bracht ik bij de stand van Bouwbedrijf De Vries en Verburg mijn complimenten over voor hun bouwplaats (vandaar mijn modderschoenen) die ik die ochtend als BREEAM-assessor bezocht had.

Na wat heen en weer gewandel tussen de 3 verschillende podia – met elk een continu programma van lezingen -, schoof ik aan bij een gesprek tussen een installateur en een adviseur. Samen blikten zij terug op een project. Leerzaam om te horen hoe belangrijk vertrouwen tussen opdrachtgever en opdrachtnemer is en hoe je dat kan bewerkstelligen. Beide heren gaven daarbij mooie voorbeelden van projecten die wel, of juist niet, gelukt waren op dit punt.

Al met al was het voor mij nuttig. Ik kan het iedereen aanbevelen om ook bezoek te brengen aan Building Holland.

En wil je mij daar ontmoeten? Dat kan! Ik ben eind van de middag op de beursvloer, voordat ik mij nog chiquer ga omkleden voor het Green Tie gala. Donderdag ben ik de hele dag aanwezig op het NeVaP congres dat ook op Building Holland plaatsvindt. Zie ik je vandaag of morgen? Twitter mij dan spreken we af!

[fsb-social-bar]

Als je deze blog interessant vond, lees dan ook deze

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.