Jarig zijn. Traditiegetrouw nam ik dan verse vlaaien mee naar mijn werk om mijn collega’s tijdens de koffie daarop te trakteren. Ik geef toe: dat soort gezellige momenten mis ik wel als Zelfstandig Professional.

Tijd voor Taart

Dit jaar pakte ik het daarom anders aan. Zowel uit mijn professionele als persoonlijke netwerk heb ik een aantal mede ZP-ers uitgenodigd voor ‘Tijd voor Taart’ in de oude lijmfabriek van Delft Lijm & Cultuur. Dat zijn immers nu mijn ‘collega’s’. Naast natuurlijk koffie en taart trakteerde ik op 2 presentaties over zelfstandig ondernemen, verzorgd door Harry Stoffelen en Hennie Tibben. Zelf heb ik veel van hen geleerd over ondernemen en marketing en vooral hoe ik dat kan combineren met mijn eigen persoonlijkheid. Dat maakt mijn bedrijf tot wat het nu is. En dat gun ik mijn mede-Zp-ers ook.

Leuk, hoor ik je denken. Maar wat heb ik daar als facilitair manager nu aan? Veel! Want hun tips gelden ook voor jou.

“Ondernemen kent verschillende rollen” = Harry Stoffelen

Zijn verhaal in een notendop: ondernemen kent verschillende rollen. Onder leiding van de Business Leader is er ook een taak voor de Idealist, de Uitvinder, de Expert, de Prediker en de Marktkoopman. Als facilitair manager heb je ook verschillende rollen: soms ben je de Business Leader die doelen stelt aan de hand van getallen en statistieken, soms de Expert omdat jij degene bent die alles over het gebouw weet, en in andere gevallen als Prediker om je visie over te brengen. Ontdek welk ondernemerstype jij bent en doe de test. Zo weet je ook welke rollen je wellicht beter moet gaan ontwikkelen.

“Onderneem vanuit je hart” = Hennie Tibben

Doe wat bij je past en bouw op basis daarvan aan je unieke aanbod. Dat is eigenlijk de kernboodschap van haar. Als zelfstandig ondernemer vindt zij dat je vooral moet werken vanuit je eigenheid. Dat geldt ook voor een facilitair manager natuurlijk. Persoonlijke doelstellingen kan ook jij inzetten om binnen jouw organisatie meer gedaan te krijgen op het gebied van verduurzamen van het gebouw. Bovendien werk je met die houding met meer plezier.

Mijn eigen passie

Onder andere door tips van hen, heb ik gewerkt aan het opbouwen en uitwerken van mijn eigen aanbod. Voor Sannie Verweij Advies ontdekte ik hoeveel energie het mij geeft als ik naast mijn advisering en dienstverlening ook ruimte maak voor kennisoverdracht door middel van workshops en training. Dat geldt net zo voor het doen van onderzoek en meewerken aan ontwikkelingen van versnelling van de verduurzaming.

Volledig vernieuwd: de website van Sannie Verweij Advies

Als ultiem verjaardagscadeau trakteer ik dan ook iedereen op de vernieuwing van de website van Sannie Verweij Advies. Zowel Workshops en Trainingen als ook Onderzoek en Ontwikkeling hebben nu een prominente rol binnen mijn aanbod.

Samen op weg naar een duurzaam gebouwde omgeving

Ik nodig je graag uit om mijn website te bekijken. Wil je meer weten, heb je ideeën of hulp nodig? Vraag dan een kennisgesprek aan. Dan kunnen we samen op weg naar een duurzaam gebouwde omgeving.

[fsb-social-bar]

Als je deze blog interessant vond, lees dan ook deze

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.