Deze week ben ik gestart bij Gebouwinzicht als adviseur duurzaamheid. Daarom stel ik mij graag even voor. Mijn naam is Youri Haak en tijdens mijn bachelor Industrial Design Engineering aan de TU Delft ontdekte ik dat ik graag iets wilde doen op het raakvlak van creativiteit en techniek. Richting het einde van deze bachelor realiseerde ik mij dat duurzaamheid eigenlijk veel interessanter was. Op Industrial Ecology aan de Universiteit Leiden heb ik dan ook mijn draai gevonden in onderwerpen als circulariteit en de energietransitie. Ook het verduurzamen binnen de gebouwde omgeving had mijn aandacht. Het einde van mijn studie stond dan ook in het teken van meer doen met wat we al hebben. Zo heb ik onderzoek gedaan naar de impact van langer en effectiever gebruik maken van zonnepanelen binnen Nederland.

Werken met een positieve impact

Na mijn afstuderen stond voor mij 1 ding centraal: werken met een positieve impact. Zodoende ben ik bij Verden, specialist in betekenisvol werk , terecht gekomen. Bij Verden koppelen ze intrinsiek gemotiveerde professionals zoals ik aan opdrachtgevers die net zo bevlogen zijn. Maatschappelijk betrokken organisaties krijgen op deze manier toegang tot een uitgebreid netwerk aan ambitieus talent. Zo ben ik in contact gekomen met Gebouwinzicht. Hier kan ik mijn bijdrage leveren aan het verduurzamen van bestaande bouw, om zo meer te doen met wat er al is. Precies wat ik wil. Ik verwacht veel te leren over het huidige denken en doen in relatie tot de toekomst die we voor ogen hebben, en wat er concreet nodig is om daar te komen.

Focus op bedrijventerreinen

De komende tijd zal ik vooral werken aan de Energie Bespaar Game om bedrijven, organisaties en gebouweigenaren meer inzicht te geven in hun mogelijkheden. Ook ga ik onderzoek doen naar het verder uitbreiden van positieve impact door Gebouwinzicht naar bedrijventerreinen. Zoals de voordelen van betere samenwerking en slimmer omgaan met beschikbare capaciteiten, mogelijkheden en behoeften. Ik heb er zin in.

Over de Energie Bespaar Game @ Werk

De eerste Energie Bespaar Game @ Werk gaat overigens 3 april van start en is onder andere bedoeld voor bedrijventerreinen. Als je energie wilt leren besparen op een leuke manier, meld je aan! Samen met andere ondernemers op jouw bedrijventerrein ga je online ‘de strijd’ aan met elkaar en leer je gedurende 6 challenges niet alleen waarom, maar vooral hoe je energie kunt besparen in jouw gebouw of op jouw bedrijventerrein.

Meer weten? Lees alles over de Energie Bespaar Game @ Werk en schrijf je direct in. Aanmelden kan tot 27 maart (2023).

Door Youri Haak

Als je deze blog interessant vond, lees dan ook deze

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.