De wereld een stukje duurzamer maken: dat is mijn missie. Concreet wil ik met Gebouwinzicht bedrijven enthousiasmeren daaraan bij te dragen. Ik geloof erin dat het op orde maken van het gebouwdossier de belangrijke eerste stap is. Ik merkte echter dat naast Technisch Vastgoedmanagers en Gebouweigenaren ook een groep adviseurs mijn werk volgt. Dus ik dacht: als ik hen kan bereiken met mijn missie, bereik ik via hen nog veel meer bedrijven!

Kennis -> Vertrouwen -> Gunnen

Een club van deze adviseurs wil, net als ik, de krachten bundelen. Als Zelfstandig Professionals in de wereld van vastgoed geloven zij, net als ik, dat duurzaamheid de toekomst heeft. Bovendien onderschrijven zij mijn gedachtegoed van Gebouwinzicht. Vrijdag 29 mei verzamelden wij op mijn uitnodiging in Utrecht voor een eerste kennismaking en brainstorm.

Ik -> Jij -> Wij

Volgens het format ‘Ik -> Jij -> Wij’ hebben wij constructief met elkaar van gedachten gewisseld. Conclusie: geen nieuw groot netwerk met lidmaatschap en ander verplicht gedoe. Maar wel regelmatig samenkomen met een groep adviseurs die een paar vaste gemene delers hebben:

1- Ze zijn Zelfstandig Professional,
2- Ze Verduurzamen Vastgoed,
3- Ze onderschrijven mijn visie van Gebouwinzicht

Binnenkort volgt met een tweede groep adviseurs een soortgelijke sessie. Mijn ambitie is om deze twee clubs te bundelen en samen sterker te staan in onze missie om bestaand vastgoed te verduurzamen. Een logische volgende stap is om in gelegenheidsformaties gezamenlijk opdrachtgevers te helpen.

Meer weten over de adviseurs?

Wil je nu al weten welke adviseurs de visie van gebouwinzicht delen en wat zij precies doen? Tijdens het IK deel van de sessie hebben we en zogenoemde elevator-pitch aan elkaar gegeven. Wij weten waar we elkaar voor kunnen bellen. Nu jij ook!

De pitches een rij:

 • Aart de Jong – Ik help gebouweigenaren van niet-commercieel vastgoed – zoals universiteiten en eigenaar/gebruiker-organisaties – bij het uitbesteden van het technisch beheer en onderhoud. Doel is lagere onderhoud- en beheerkosten en minder faalkosten. Meer info: www.tiberiusmaintenance.nl
 • Alfonso Verkerk –Ik adviseer gebouweigenaren over het onderhoud van hun onroerend goed. Met mijn inspectie-achtergrond help ik hen bij het management en het nemen van beslissingen. Meer info: www.castilloadvies.nl
 • Robert Sengers – Ik help beleggers van commercieel vastgoed bij het verduurzamen van hun vastgoed. Daarbij gebruik ik BREEAM In Use als kapstok. Meer info: www.kernwaardegroen.nl
 • Mark van der Hoff – Ik begeleid bedrijven en organisaties met een huisvestingsvraagstuk naar een optimale gebruikswaarde van hun vastgoed. De mens staat hierbij centraal. Meer info: www.lijn74.nl
 • Anne Romeijn – Ik adviseer, manage en voer communicatie uit rondom marketing en PR voor duurzame bedrijven in de bouw en vastgoed sector. Daarbij kan je denken aan communicatieplannen, redigeren van tekst, beheren van websites, of schrijven van blogs. Meer info: www.duurzameschakel.nl
 • Sannie Verweij – Ik enthousiasmeer door middel van trainingen gebouwbeheerders om zelf inzicht te krijgen in hun gebouw. Doel is duurzaamheid van bestaand vastgoed, als middel gebruik ik de 5 hoekstenen van Gebouwinzicht of BREEAM in Use. Meer info: www.gebouwinzicht.nl
  • Vind je een van deze adviseurs interessant? Schroom dan niet om ze via mij of rechtstreeks te benaderen met jouw vraag over het verduurzamen van jouw gebouw. Wil je je ook graag aansluiten bij deze groep? Kijk dan op www.gebouwinzicht.nl/adviseurs.

   [fsb-social-bar]

   Als je deze blog interessant vond, lees dan ook deze

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.