“Het gebouwdossier op orde brengen, is makkelijker gezegd dan gedaan.” Een veel gehoorde opmerking, en voor menigeen een excuus om het niet te doen. Hoewel ik het eens ben dat je het niet ‘even’ doet, moet je gewoon simpelweg beginnen. Doen!

In deze blog heb ik een eenvoudige opdracht voor je. Een eerste stap op weg naar jouw gebouwdossier op orde.

Een opdracht over ‘bordjes’

Stap 1: Loop een ronde in en om je gebouw en maak een foto van elk bordje dat je op je wandeling tegenkomt (bijvoorbeeld met je smartphone).

Stap 2: Bekijk deze collectie foto’s en stel jezelf bij elke foto de volgende vragen:

1. Wat is het doel van het bordje? Is dat nog relevant en actueel?
2. Geeft dit bordje de juiste boodschap? Is het dus duidelijk wat er wel of juist niet moet gebeuren?
3. Hangt het bord op de juiste plek? (Is het nou echt handig om de verzamelplaats precies bij de brandput te hebben? Hoe kan de brandweer bij de brandput als er 40 mensen boven op staan?)
4. Ontbreken er wellicht nog belangrijke aanwijzingen?

Stap 3: Sla je antwoorden op in een document, en bewaar dit op een logische plaats.

Stap 4: Plan eventuele vervolgacties in je agenda en/of delegeer concrete vervolgacties naar een collega.

Gefeliciteerd!

Je hebt zojuist een eerste stap gezet in het op orde brengen van je gebouwdossier. Want niet alleen heb je informatie verzameld. Door er over na te denken heb je deze opdracht ook in verband gebracht met andere zaken. Denk aan brandveiligheid en parkeerbeleid. En niet te vergeten, je hebt antwoorden opgeschreven én opgeslagen op een plaats waar je het ook weer kunt terugvinden.

Een simpele opdracht met winst dat je weer bent gaan nadenken over onderdelen van je gebouwdossier.

Gebouwinzicht in 52 weken

Wil je meer van dit soort opdrachten en tips waardoor ik je trigger om je gebouwdossier op orde te brengen? Volg dan mijn nieuwe online-programma ‘Gebouwinzicht in 52 weken’. In november start ik daarmee. Met dit online-programma help ik jou heel laagdrempelig maar wel structureel. Dit doe ik door elke week een mail te sturen met een vraag, een overdenking of een kleine opdracht aan de hand van een blog of video van mij of van een collega. Als het goed is heb je na die 52 weken jouw gebouwdossier niet alleen beter op orde, maar heb je ook tools in handen om het op orde te houden.

Meld je aan!

gebouwinzicht-52-weken-sannie-verweij-online-programma De inschrijving is nu geopend. Als ‘early bird’ mag ik jou daarvoor een speciale aanbieding doen. Dit online-programma ‘Gebouwinzicht in 52 weken’ kost normaal gesproken 457,- euro, nu 357,- euro.

Wil jij wekelijks uitgedaagd worden om stap voor stap aan de slag te gaan met het gebouwdossier? Meld je nu aan. De training start 6 november 2015:

[fsb-social-bar]

Als je deze blog interessant vond, lees dan ook deze

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.