In een sneltreinvaart dender ik het nieuwe jaar in. Letterlijk. Vandaag is mijn eerste officiële werkdag van 2019 en ik mag gelijk heel het land door toeren. Super leuk! Overigens ben ik deze hele maand aan het rondreizen voor de verschillende trainingen, kick-off meetings van BREEAM-NL trajecten en andere duurzaamheidsprojecten die allemaal de komende weken ingepland staan. Ik heb er zin in. Kom maar op met 2019!

Reflectie en plannen

Voor mij persoonlijk is een kerstperiode altijd de periode om het afgelopen jaar te evalueren. Maar ook om plannen te maken voor het komende jaar. 2019 beloofd een mooi jaar te worden met een mooie nieuwe samenwerking die in het verschiet ligt. Achter de schermen zijn we daar vol enthousiasme mee bezig. Verduurzamen doe je in mijn optiek namelijk samen. Dat kun je gewoonweg niet alleen. Het is dus des te beter – en leuker – om met zoveel mogelijk verschillende mensen samen te mogen werken aan steeds grotere en complexere projecten.

Energiebesparing

We moeten ook wel. Met de nieuwe Wet- en regelgeving wordt energiebesparing voor steeds meer gebouweigenaren én ook voor steeds meer gebouwgebruikers echt een belangrijk issue. De koplopers op dit gebied weten dat dit niet altijd even gemakkelijk gedaan als gezegd is. Soms kan er zomaar eens een paar jaar tussen zitten tussen het weten waar je nu staat, het weten welke maatregelen je moet en gaat nemen om te verduurzamen en deze maatregelen dan ook daadwerkelijk uit te voeren.

Samen

Gelukkig heb ik deze ervaring de afgelopen jaren met enkele koplopers opgedaan. Ik ben goed thuis in welke Wet- en regelgeving er op je af komt en kan jou als huisvestingsmanager van 1 of meerdere panden dan ook echt op weg helpen in dit proces. Goed om te weten: dat doe ik niet alleen. Als een opdracht te groot of complex wordt voor mij alleen, dan heb ik vaste samenwerkingspartners die ik in kan zetten. Samen, nu al voor mij het woord van 2019.

Goed voornemen

Staat op jouw lijstje van goede voornemens om in 2019 jouw vastgoed te verduurzamen en meer gebouwinzicht te krijgen? De komende periode verzorg ik veel trainingen en cursussen.
• 17 januari 2019: docent bij module 1 van de Leergang Technisch Gebouwbeheerder van Helix
• 23 januari 2019: docent bij dag 1 cursus Commissioning TVVL
• 7 maart 2019: docent bij de cursus Energiemonitoring via Helix
• 21 & 28 maart 2019: docent bij de cursus Gebouwinzicht: de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier via Helix

[fsb-social-bar]

Als je deze blog interessant vond, lees dan ook deze

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.