Gideon Energie Bespaar Game

6 challenges in 6 weken

30 minuten per week
In deze online game speel je in 6 weken tijd 6 verschillende challenges, samen met jouw team. Je leert niet alleen waarom, maar vooral hoe! Je gaat namelijk ook concreet aan de slag op jouw eigen bedrijventerrein of in het gebouw waar jouw organisatie in huist. Na die 6 speelweken heb je naast inzicht en overzicht dus de eerste stappen van energiebesparing gezet en weet je welke vervolgacties je nog wil gaan maken en hoe je dat gaat aanpakken. 

Deelname aan deze Energie Bespaar Game @ Werk is gratis, omdat deze eerste ronde helemaal gesubsidieerd is. In het najaar zal er de volgende game voor utiliteitsbouw zijn, maar deelname is dan niet meer gratis.

De Energie Bespaar Game @ Werk voor utiliteitsbouw is voor 2 doelgroepen op maat gemaakt: voor gebouwen, maar ook voor bedrijventerreinen.  

 

Utiliteitsbouw game 1:
Voor gebouwen

***De eerste ronde is 3 april van start gegaan***

***De volgende ronde gaat 25 september van start, zet je naam op het formulier onderaan deze website, dan houden we op de hoogte wanneer de inschrijving weer opent.***

In deze game speel je met en voor je eigen gebouw. Stel een team samen van 5 tot 10 personen. Je kunt denken aan: de vastgoedeigenaar van het gebouw, mede-huurders, de facility- en huisvestingmanager, maar ook aan andere eindgebruikers, de CSR-manager en zelfs aan jullie installateur. Ze kunnen allemaal samen meedoen in het team. Tijdens de game werken jullie immers aan acties voor jullie gebouw.

De acties in de game zetten aan tot verduurzamen van jouw eigen gebouw, samenwerken binnen jouw team, maar ook tot kennis ophalen en kennis delen met de buren. En omdat het een game is, speel je tegen andere teams van andere gebouwen en kun je zelfs handige en leuke prijzen winnen.

Utililiteitsbouw game 2:
Voor bedrijventerreinen 

***Deze game start donderdag 11 mei. Schrijf je nu in als je mee wil doen***

Deze game speel je samen met een team. Je kunt zelf zo’n team samenstellen van 5 tot 10 personen van ondernemers van jouw bedrijventerrein. Ook kun je je ook als losse deelnemer aanmelden. Wij delen je dan in bij een team met andere deelnemers uit jouw regio.

De acties en opdrachten helpen om het samenwerken op jouw bedrijventerrein te stimuleren, te leren van elkaar en natuurlijk ook om energie te besparen in je eigen pand. Uitdagingen bij het verduurzamen zoals netcongestie komen ook aan bod. De game speel je tegelijk met (en tegen) andere teams uit het hele land en per challenge kun je handige en leuke prijzen winnen.

Vragen? Lees de veelgestelde vragen.

De kracht van leren via een online community

De Energie Bespaar Games zetten aan tot gedragsverandering en concrete actie. Alleen de temperatuur lager zetten, is niet de oplossing. Het gaat om het ontwikkelen van een andere manier van denken over energieverbruik voor de lange termijn. Deze verandering van mindset nemen we mee in onze challenges.

De Energie Bespaar Games zijn fris en spelenderwijs opgebouwd. De combinatie van een puntensysteem in een sociale setting maakt dat je als deelnemer op een positieve manier geactiveerd wordt. Immers: iedereen wil wel de meeste energie besparen, wanneer je met een team speelt en felbegeerde, energiebesparende prijzen kunt winnen.

Competitie en zichtbaarheid maakt het leuk. Je doet het niet alleen: deelnemers motiveren elkaar online en offline. Met bedrijven uit de buurt in hetzelfde team. Vragen? Lees de veelgestelde vragen

 

De zes challenges van de Energie Bespaar Games @werk

  1. Introductie op energietransitie en de overige challenges. 
  2. Inzicht in eigen energieverbruik en handige instrumenten (Energielabel, WEii calculator en Energiekompas).
  3. Wet- en regelgeving over energieverbruik: wat moet en wat kan nog meer.
  1. Energie besparen zónder ingrijpende renovatie: met tips over inregelen installaties. 
  2. Het opstellen van een ambitie/ stappenplan duurzaam MJOP versus een grote renovatie.
  3. Samen aan de slag, hoe krijg je iedereen mee?

De Energy Transition Games zijn fris en spelenderwijs opgebouwd. De combinatie van een puntensysteem in een sociale setting maakt dat je als deelnemer op een positieve manier geactiveerd wordt. Immers: iedereen wil wel de meeste energie besparen, wanneer je met een team speelt en felbegeerde, energiebesparende prijzen kunt winnen.”

 

Ben jij parkmanager, of werk je bij een gemeente?

Je zoekt manieren om ondernemers en huurders op jouw locatie zo goed mogelijk te ondersteunen. De Energie Bespaar Games helpen hierbij. Energie besparen wordt leuk en gemakkelijk gemaakt. Deelnemers leren van elkaar, komen in actie en in contact met elkaar! De game kan zo onderdeel worden van een groter pakket aan maatregelen dat de gemeente samen met parkmanagers en energie adviseurs aanbiedt aan de ondernemers.

Meer weten?

Nog vragen over de game, de aanpak of de randvoorwaarden? Of wil je op de hoogte worden gehouden van startdatum game in najaar 2023. Neem dan contact met op Sannie Verweij via het formulier onderaan deze pagina of lees de veelgestelde vragen pagina.

Partners 

De Energie Transitie Games Utiliteitsbouw is een samenwerkingsproject dat is ontstaan vanuit de Gideonsbende. Vanuit GIDEON hebben The 2B Collective, SlimRenoveren en Gebouwinzicht zich verenigd om de Energie Transitie Games te ontwikkelen. Zij hebben vervolgens PHI Factory aangehaakt voor de procesmanagementrol gedurende het project.

  1. The 2B Collective: Geerke Versteeg,
  2. SlimRenoveren: Doris de Bruijn,
  3. Gebouwinzicht: Sannie Verweij,
  4. PHI Factory: Michael van der Meer

Het softwareplatform voor de game is ontwikkeld door The 2B collective. Samen met PHI Factory hebben zij al enige jaren succesvolle ervaring met het draaien van diverse duurzaamheidsgames. Deze pagina is speciaal ontwikkeld voor meer informatie over de games gericht op energiebesparing in de Utiliteitsbouw. Daarom ben je nu op de website van de inhoudelijke expert van onze samenwerking: Gebouwinzicht.

Gideon Energie Bespaar Game

Wil je meedoen? Schrijf je alvast in voor de interesselijst voor het naarjaar via onderstaand formulier. Heb je vragen? Stuur een mail naar Sannie Verweij via info@gebouwinzicht.nl.

Gideon Energie bespaar Game

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.