Na een lekker weekje vrij met mijn gezin, ben ik na een paar dagen weer terug in het werkende ritme. Mijn mails doorgenomen, nieuwsberichten gelezen, en mijn planning bijgewerkt. Ik ben weer helemaal bij. Aangenaam verrast was ik over een aantal leuke artikelen en nieuwtjes die precies aansluiten bij mijn visie over ‘instrumenten’, 1 van de 5 hoekstenen voor een goed gebouwdossier. Zoals je weet geloof ik dat een gebouwdossier uit 5 hoekstenen moet bestaan: ‘organisatie’, ‘gebouw’, ‘eisen’, ‘beleid’ en ‘instrumenten’. Met ‘instrumenten’ bedoel ik overigens de hele gereedschapskist die nodig is voor het goed kunnen beheren van een gebouwdossier: zowel de software tools als kennis tools.

Software tools

Aan de ene kant van instrumenten staat voor mij software. Een goed softwaresysteem of – pakket bevat mogelijkheden voor het digitale informatiebeheer over fysieke zaken van een gebouw zoals revisietekeningen en onderhoudscontracten. Daarbij gaat het natuurlijk ook om de koppeling met het financiële beheer en planning voor de uitvoering. Inmiddels zijn veel softwaresystemen voor Facility Managers op de markt hiervoor. Maar wisten jullie dat er ook een WebApp is? Het bedrijf Facilitator heeft een app die beheren via een smartphone op de werkvloer mogelijk maakt. Heel flexibel in gebruik dus! Lees meer hierover.

Kennis tools

Aan de ander kant van instrumenten staat voor mij kennis. Want ook die is voortdurend in ontwikkeling. Regelmatig zijn er lezingen, workshops of congressen waar een thema voor een Facility Manager centraal staat. Zoals deze over Innovatief gebouwbeheer met big data bij The Edge in Amsterdam tijdens het Facto Congres van 16 juni aanstaande in Veenendaal. Het nieuwe lichtsysteem bevat in The Edge namelijk meer dan 28.000 sensoren, die ‘24/7’ metingen uitvoeren. De geanalyseerde data stelt Facility Management in staat de bedrijfskosten te reduceren en het energiemanagement te verbeteren. Met meer comfort en controle over hun werkomgeving voor de medewerkers omdat ze via tablet en smartphone zaken rondom hun werkplek en services kunnen bedienen. Interessant lijkt me!

Kennis delen op Startpagina Gebouwdossier

Voor mij is ´kennis´ ook ´kennis delen´. Op de startpagina gebouwdossier doe ik dat dan ook met allerlei links naar relevante informatiebronnen. Ik ben heel benieuwd hoe jij je gereedschapskist voor software en kennis voor een gebouwdossier actueel houdt.Dus heb jij een link die niet mag ontbreken op deze startpagina? Laat het mij weten op sannie@gebouwinzicht.nl. Ik neem de link graag op!

[fsb-social-bar]

Als je deze blog interessant vond, lees dan ook deze

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.