Doe mee, win prijzen en bespaar meteen energie!

Kennis van huidige cijfers energietransitie met begrip van de impact van jouw eigen organisatie binnen deze energietransitie. Inzicht in eigen energieverbruik van het gebouw en het gebruik van instrumenten als Energielabel, WEii calculator en Energiekompas. Energie besparen zonder ingrijpende renovatie met meteen toepasbare tips over het (beter) inregelen van installaties. Dat is de inhoud van de eerste 3 van de in totaal 6 challenges van de online Energy Transition Games georganiseerd door Gideon. En jij kunt meedoen samen met je buren op jouw bedrijventerrein, bedrijfsverzamelgebouw of kantoorlocatie.

Gedurende 6 weken met een tijdsinvestering van 30 tot 60 minuten per week gaan teams van bedrijven- en/of kantorenlocaties online ‘de strijd aan’ met elkaar en spelen wekelijks een challenge over Energiebesparen. Behalve leuke prijzen, ga je met je eigen gebouw aan de slag. Vandaag de dag is energie besparen hét onderwerp van de dag. Deze game is dus niet alleen leuk en leerzaam, maar leidt ook meteen tot concreet resultaat. De Energy Transition Games is dus een win-win.

Idee achter de Energy Transition Games

In mijn vorige blog schreef ik al over mijn betrokkenheid bij Gideon. Met de Gideons wil ik de noodzakelijke transitie van de bouw en vastgoedsector versnellen om zo binnen de klimaatdoelstelling van maximaal 1,5 graden opwarming te blijven. Met Gebouwinzicht maak ik de game voor energiebesparing in de Utiliteitsbouw. Deze game is specifiek voor gebruikers en eigenaren van bestaand vastgoed. In 6 challenges neem ik ze mee van inzicht in waar ze nu staan, via wat kunnen ze direct al doen zonder grote verbouwingen (inregelen van installaties) tot het belang van een routekaart richting de toekomst. Zonder ambitie kom je immers nergens. De Energy Transition Games is overigens maar één van de gamified leren games die invulling geven aan het doel van Gideon. Naast energie komen er ook andere games zoals energiebesparing woningen, maar ook games over circulariteit en sociale transitie.

Over de Energy Transition Games

De Energy Transition Games zijn dus voor bedrijventerreinen en kantoorlocaties. Zoals genoemd bestaat de game bestaat uit 6 verschillende challenges met elke week een nieuwe challenge. We beginnen eerst met het zoeken van deelnemende locaties. Voor parkmanagers, gemeentes, en andere geïnteresseerden die een groep deelnemers zou willen aanmelden voor de game, hebben we meerdere informatie sessies. Wil je meer weten, schrijf je dan in voor het derde informatiewebinar op dinsdag 31 januari 9 uur.

De eerste keer dat de game gespeeld wordt is deze volledig gefinancierd vanuit de Energiebespaarcoalitie van het Ministerie BZK. Deelname is dus gratis.

Voor wie?

De Energy Transition Games zijn toepasbaar voor vastgoedeigenaren en hun huurders, facility- en huisvestingmanagers van zowel kantoren, bedrijven en andere utiliteitsgebouwen. Ieder team van 5 tot 10 deelnemers schrijft zich in met een teamleider. De deelnemers kunnen online meedoen. Er zijn dus geen fysieke bijeenkomsten nodig, maar een teamleider kan natuurlijk zelf extra activiteiten (live of online) rondom de games organiseren.

Ik doe mee!

Kortom: ik ben opzoek naar bedrijvenlocaties en/of kantoorlocaties die enige vorm van verbinding met elkaar hebben doordat ze in dezelfde stad zitten, op dezelfde kantoorlocatie of op hetzelfde bedrijventerrein. Ben jij zo’n partij en/of ken jij zo’n partij die volgens jou echt mee moet doen? Doe mee of stel ze op de hoogte. Heb je interesse in de Energie Transitie Game voor bedrijven? Laat dan je naam dan achter op het aanmeldformulier. Mocht je nog vragen hebben dan kan je mij ook gerust mailen.

Door Sannie Verweij

Als je deze blog interessant vond, lees dan ook deze

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.