Energie Bespaar Game voor Gebouwen

Nieuwe startdatum van de Energie Bespaar Game is bekend. De volgende run zal starten op maandag 4 maart. Inschrijven kan nu al!

Bespaar en verduurzaam!

De Energie Bespaar Game voor Gebouwen is een ‘Gamified’ leren tool voor iedereen die werkt met of in utiliteitsgebouwen. In 6 weken tijd werk je door 6 verschillende Challenges heen. Daarin leer je niet alleen waarom, maar vooral hoe je kunt besparen! Je gaat concreet aan de slag om binnen jouw gebouw besparende maatregelen te nemen en om je voor te bereiden op structurele verbeteringen. Na 6 weken weet jij aan welke wetgeving je moet voldoen, waar je kan beginnen en ben je een volwaardige gesprekspartner om met een energieadviseur aan tafel te gaan!

Energie Bespaar Game Ervaringen van Deelnemers

Aanmelden

De eerstvolgende Run van de Energie Bespaar Game voor Gebouwen begint op 4 maart 2024. De aanmeldingen zijn nu open! Ook als jouw team nog niet compleet is. Meld je aan als Team Captain, dan helpen wij jou om jouw team compleet te krijgen!

Deelname

Je doet mee met een Team van 4-8 personen uit jouw organisatie. De bijdrage per Team is €950,- maar de waarde van de besparing heb je zelf in de hand! Is jouw organisatie Paris Proof Commitment ondertekenaar, dan is deelname gratis (met dank aan DGBC)!

Info-sessies

Wil je eerst meer weten? Neem deel aan een van onze info-sessies:

  • 11 januari 2024 (10:00)
  • 25 januari 2024 (10:00)
  • 6 februari 2024 (12:00)
  • 15 februari 2024 (12:00)
  • 26 februari 2024 (12:00)

Stuur een mail naar energiebespaargame @gebouwinzicht.nl om je aan te melden voor een info sessie.

De 6 Challenges van de Energie Bespaar Game voor Gebouwen

Energie Bespaar Game Challenges

1. Introductie
We zoomen uit, wat is nu precies de uitdaging waar we met elkaar voor staan? En wat is jouw rol hierin, wat kan jij bijdragen?

2. Jouw gebouw
We kijken naar jouw situatie, wat verbruikt jouw gebouw eigenlijk? En hoe kan je dat het beste meten?

3. Wet- en regelgeving
Besparen is inmiddels zo belangrijk dat er wettelijke eisen aan worden gesteld. Welke hiervan zijn van toepassing op jouw gebouw en jullie organisatie? En hoe ga je daar handig mee om?

4. Snelle verbetering
We gaan aan de slag met de eerste, meest eenvoudige manieren om al meteen energie te besparen. Waar zit bij jullie het laaghangend fruit? Bekijk wat er mogelijk is zonder ingrijpende renovaties.

Energie Bespaar Game Challenge

5. Stel ambities op
Waar willen jullie over 5, 10 of 20 jaar staan? Hoeveel verder zijn jullie dan met verduurzamen en besparen? Het begint met een plan voor nu en een stip op de horizon voor later.

6. Samen aan de slag
Activeer jouw omgeving, want samen krijg je meer gedaan. Wie kan jullie helpen om te verdere mogelijkheden te vinden en te blijven verbeteren?

Voor wie?

De Energie Bespaar Game voor Gebouwen is gemaakt voor iedereen die in, met of aan een gebouw werkt. Of je nu op kantoor, in de fabriekshal of voor de klas staat. En of je nu facilitair medewerker, eigenaar, beheerder, gebruiker, installateur of huisvestingsmanager bent, iedereen kan meedoen. Hoe meer diversiteit in je team, hoe beter!

Wat kan je verwachten?

De Game start met een gezamenlijke online Kick-off meeting. Vanaf dat moment krijg je zes weken lang elke week een mail met de nieuwe Weekchallenge. In de Challenge doe je kennis op via Quizvragen en pas je kennis direct toe in Acties waarmee werkt je aan je eigen gebouw. Elke Weekchallenge is in zo’n 30 minuten te voltooien. Iedere Challenge heeft een eigen thema, zo behandelen we onder andere de energietransitie en inzicht in jouw verbruik. Ook bekijken we elke maatregelen je nu al kan nemen zonder grootschalige ingrepen.

Hoe doe je mee?

Je schrijft je in als team van 4-8 personen uit jouw gebouw. Het liefst zo gevarieerd mogelijk, omdat iedereen een relevante kijk heeft op het gebouw waar ze in of mee werken. Samen speel je tegen de teams uit andere gebouwen om zoveel mogelijk impact te maken. Interesse? 4 maart start een nieuwe groep. Meld je aan. Liever deelnemen op een ander moment? Stuur ons een bericht.

De kracht van leren via een online community

De Energie Bespaar Games zetten aan tot gedragsverandering en concrete actie. Alleen de temperatuur lager zetten, is niet de oplossing. Het gaat om het ontwikkelen van een andere manier van denken over energieverbruik voor de lange termijn. Deze verandering van mindset nemen we mee in onze challenges.

De Energie Bespaar Games zijn fris en spelenderwijs opgebouwd. De combinatie van een puntensysteem in een sociale setting maakt dat je als deelnemer op een positieve manier geactiveerd wordt. Immers: iedereen wil wel de meeste energie besparen, wanneer je met een team speelt en felbegeerde, energiebesparende prijzen kunt winnen.

Competitie en zichtbaarheid maakt het leuk. Je doet het niet alleen: deelnemers motiveren elkaar online en offline. 

 

Ervaringen van Deelnemers

“We hebben het meerjaren budget goedgekeurd gekregen om actief energie te besparen.”

Deelnemer Energie Bespaar Game Q1 2023

“We hebben verschillende tools/handvaten gekregen waarmee we veranderingen kunnen gaan doorbrengen aan het pand om deze duurzamer te maken.”

Deelnemer Energie Bespaar Game Q1 2023

“De Game duwt je in de goede richting door kritisch te kijken naar het gebouw en de mogelijkheden.”

Deelnemer Energie Bespaar Game Q1 2023

Partners

De eerste Energie Bespaar Game is een samenwerkingsproject dat is ontstaan vanuit de Gideonsbende. Vanuit GIDEON hebben The 2B Collective, SlimRenoveren en Gebouwinzicht zich verenigd om de Energie Bespaar Games te ontwikkelen met een subsidie van de Energie Bespaar Coalitie van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Voor de aankomende Run (najaar 2023) is de DGBC aangesloten als nieuwe partner. Zij bieden de Energie Bespaar Game gratis aan haar Paris Proof Commitment ondertekenaars aan.

2bcollective

Energie Bespaar Game

Wil je meedoen? Schrijf je alvast in voor de interesselijst voor het najaar via onderstaand formulier. Heb je vragen? Stuur een mail naar Sannie Verweij via info@gebouwinzicht.nl.

Energie Bespaar Game Interesselijst


Naam(Vereist)
Adres
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.