Dit blogbericht is eerder geplaatst op www.sannieverweij.nl op 28 maart 2014

Duurzaam gebouwdossier volgens GOED 4U

Aan het woord is Robert Sengers van GOED 4U vastgoedmanagement, goed4u.nl

Wie is GOED 4U en wat doen jullie?

GOED 4U geeft advies en verzorgt het management van vastgoed voor o.a. kantoren en winkels. GOED 4U realiseert mooie en duurzame gebouwen voor Eigenaar en Gebruikers. Onze kerncompetenties zijn het transformeren en renoveren van vastgoed, het verbeteren van prestaties van gebouwen, het verduurzamen van vastgoed en het beheren van vastgoed.

Wat is een goed gebouwdossier voor jullie?

Voor ons is een goed gebouwdossier alle gegevens van het gebouw beschikbaar voor 100% in the cloud en dus op mobiele apparaten. Dan hebben we het over technische gegevens, verbruiksgegevens, revisie-bescheiden, onderhoudsgegevens, procedures, instructies en gegevens voor Gebruikers, Opdrachtnemers, Locatiebeheerder enz. Tevens heeft de Eigenaar van het onroerend goed en wij (GOED4U) als vastgoed beheerder toegang tot de gegevens.

Wat betekent duurzaam vastgoed management voor jullie?

Bestaande kansloze gebouwen transformeren en hergebruiken. Wij willen een bijdrage leveren naar een duurzame samenleving door juist de bestaande gebouwen weer te gebruiken. In plaats van slopen en nieuw bouwen kunnen we de gebouwen weer gebruiken waarin gebruikers met plezier werken en ondernemen. Maar ook juist gebouwen van deze tijd, die vol verhuurd zijn, duurzaam te beheren en te managen zodanig dat deze gebouwen zeer efficiënt functioneren.

Wat is de invloed van een goed gebouwdossier en op de duurzaamheid van een gebouw?

Het gebouwdossier heeft als doel makkelijke en volledig inzicht te geven aan alle partijen zodat iedereen snel en goed geïnformeerd is. Eigenaar, Gebruikers, Beheerder en Opdrachtnemers kunnen makkelijker en sneller reageren en bijdragen aan goed onderhouden gebouw. Daardoor is het reduceren van energie makkelijker te managen en kan het gebouw steeds verder verbeterd en verduurzaamd worden. Uiteindelijk hebben we dan een blije gebruiker wat positief is op het rendement van het gebouw.

Wat doe jij om de gebouwde omgeving te verduurzamen? Wat betekent dit in de praktijk?

We hebben het Hirsch gebouw aan het Leidseplein in Amsterdam getransformeerd en gerenoveerd. Dit gebouw is uit het jaar 1912, was erg verouderd en grotendeels leeg. Na het afronden van de renovatie is het nu weer helemaal vol met gebruikers en iedereen is laaiend enthousiast over het gebouw.

Een ander project is het gebouw Hoogvoorde in Rijswijk waarvoor wij het vastgoed beheer verzorgen en we het huidige gebouwdossier omzetten naar “the cloud”. B Goed4U Hoogvoorde 9595 6 7-900. We zullen dit jaar, met behulp van de nieuwe BREEAM-NL In-Use 2014 versie, steeds meer duurzaamheid toepassen in het beheer en onderhoud van dit gebouw.
De voordelen zijn o.a. lagere exploitatielasten, besparing op de energiekosten, een waardevaster gebouw, prettiger werkklimaat, levensduurverlenging van het gebouw en imagoverbetering wat de verhuurbaarheid bevordert.

Wilt u meer informatie over GOED4U, kijk dan op de website www.goed4u.nl en/of neem contact op met Rob Sengers.

Als je deze blog interessant vond, lees dan ook deze

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.