Duurzaam denken én doen in bedrijfsleven loont. Dat blijkt uit het onderzoek van het Carbon Disclosure Project, een internationale milieuorganisatie die de CO2-uitstoot van multinationals monitort. Steeds meer bedrijven maken namelijk serieus werk van ‘duurzaam ondernemen’. Overigens geldt dit voor zowel het midden- en kleinbedrijf als voor grote multinationals. Bedrijven met een actief klimaatbeleid presteren volgens dit onderzoek 20 procent beter dan bedrijven die maar afwachten. De verwachting van MVO Nederland is zelfs dat de Nederlandse sector van schone technologie kan groeien van 10 miljard euro nu, naar 30 miljard euro in 2020.

Cijfers en getallen waar ik persoonlijk heel blij van word! Niet alleen omdat ik een betere toekomst wil voor mij en mijn kinderen, maar ook omdat blijkt dat ‘duurzaam ondernemen’ geen geld kost, maar juist zal opleveren!

Meer aandacht voor duurzaam ondernemen

Het Nederlandse bedrijfsleven zal dus meer en meer aandacht besteden aan ‘duurzaam ondernemen’. Dit zal dan logischerwijs ook een belangrijk onderdeel van het beleid van de gehuisveste organisatie gaan uitmaken.

Als technisch facilitair manager ben jij verantwoordelijk voor het gebouw waar deze bedrijven in huisvesten. En wil jij als technisch facilitair manager voorbereid zijn op de vragen over het beleid ten aanzien van duurzaamheid en klimaatbeleid? Zorg dat je het gebouwdossier op orde hebt! Beleid is niet voor niets 1 van de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier. Als facilitair manager moet jij van beleidsvisies van zowel de eigenaar, als de gebruikers met betrekking tot het gebouw op de hoogte zijn, zodat jij daar op kunt sturen en het onderhoudsbeleid op kan aanpassen.

Weten of jij klaar bent voor deze duurzame gebruikers wensen? Checklist 5 hoekstenen Gebouwinzicht. Meer weten waarom beleid 1 van de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier is? En wat dan de andere 4 zijn? Download de whitepaper. Daarin leg ik duidelijk uit wat ik een goed gebouwdossier vind en waarom. Whitepaper 5 hoekstenen Gebouwinzicht.

Bronnen en links:
Duurzaam ondernemen zal winnen (nos.nl)
Bedrijven met actief klimaatbeleid presteren beter (volkskrant.nl)

[fsb-social-bar]

Als je deze blog interessant vond, lees dan ook deze

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.