Jij wilt als Facilitair Manager je gebouwdossier op orde krijgen. Daarvoor heb je informatie nodig. Van alles en over alles wat te maken heeft met het gebouw. Die informatie moet komen van collega’s, vanuit alle geledingen van de organisatie. Dat moeten zij wel allemaal willen. Daar is dus, zoals dat heet, draagvlak voor nodig.

Je bent dus op zoek naar medestanders die jou willen voorzien van deze informatie. Maar zijn die er? Zijn er medestanders die net als jij de organisatie willen veranderen en duurzamer willen maken?

“Je gewenste duurzame verandering is er al”

Else Boutkan, eigenaar van Waves of Change, is daarvan overtuigd. Onlangs schreef zij in haar blog hoe je kennis kan gebruiken om een organisatie te verduurzamen: “Je gewenste duurzame verandering is er al”.

Mijn stelling is dat die duurzame verandering er al is. Die verandering heeft zich alleen nog niet gemanifesteerd, is nog niet zichtbaar. Er is een potentiële duurzame verandering. Er is dus ook een potentieel duurzaam bedrijf, systeem, overheid, wereld. En er zijn heel veel potentieel duurzame mensen.”Ja, en”, zul je zeggen, “potentieel betekent dat het er nu nog niet is. En dat moet juist veranderen”. Else Boutkan (lees verder via wavesofchange.nl/blog)

Het is volgens haar een kwestie om de katalysator te zijn in dit proces. Verenig mensen die eenzelfde doel nastreven. Wellicht zijn dat collega’s van wie je dat in eerste instantie niet verwacht had. Samen vorm je dan de basis voor de verandering. Lees de hele blog van Else waarin zij uitlegt hoe dit principe van ‘katalysator’ werkt.

Masterclass: ‘Draagvlak voor een duurzaam gebouwdossier’

Omdat ook ik hiervan overtuigd ben, sla ik samen met Else en Waves of Change de handen in één. Else en ik geven samen een masterclass, speciaal voor de Facilitair Manager die op zoek is naar draagvlak voor verandering.

Ben jij die Facilitair Manager? Volg dan de Masterclass ‘Draagvlak voor een duurzaam gebouwdossier’ op 10 februari 2015 te Delft en meld je aan voor deze unieke masterclass: gebouwinzicht.nl/draagvlak-voor-een-duurzaam-gebouwdossier

[fsb-social-bar]

Als je deze blog interessant vond, lees dan ook deze

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.