Nu de ergste regenbuien voorbij lijken te zijn (lees ook mijn blog over wateroverlast) lijkt nu toch echt of de zomer is aangebroken. De zon schijnt en de vakantievoorbereidingen zijn in volle gang. Lekker even opladen met mijn gezin op de camping. Alhoewel, dat is niet het enige dat ik deze zomer ga doen.

Deze zomer schrijf ik een boek over mijn visie en kijk op Gebouwinzicht. Dit boek gaat over de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier. Ik geloof dat een goed gebouwdossier – en dus inzicht hebben in je gebouw-, de eerste stap is naar het verduurzamen van de gebouwde omgeving.

Over de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier

Als lezer van mijn blogs heb je wellicht mijn Whitepaper en bijbehorende checklist al bekeken en misschien zelfs al toegepast. In mijn boek wil ik dit thema verder uitdiepen met naast de theorie ook voorbeelden. Door interviews met huisvestingsmanagers van inspirerende projecten wil ik laten zien hoe de 5 hoekstenen in de praktijk succesvol zijn toegepast.

Waarom een boek over Gebouwinzicht?

Ik heb een duidelijke visie over het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Daarnaast heb ik veel kennis over hoe een huisvestingsmanager duurzaamheid in zijn bestaande gebouw kan verbeteren. Een goed gebouwdossier speelt hierbij een belangrijke rol. Toch gebeurt er nog te weinig. Ik hoop dat ik door het schrijven van een boek over dit onderwerp een groter publiek kan bereiken en zo kan inspireren en motiveren om echt aan de slag te gaan met verduurzamen. Dat verduurzamen moet, is inmiddels wel duidelijk. Overigens kom ik ook graag spreken over dit onderwerp. Voor mij, net als mijn boek, een manier om anderen te enthousiasmeren. Op jouw bijeenkomst vertel ik hoe je een stap verder kan komen met je gebouwdossier en met verduurzamen.

Jouw input voor mijn boek

Omdat ik concrete cases en voorbeelden wil, heb ik jouw input nodig voor mijn boek. Wat was voor jou als huisvestingsmanager de grootste ergernis met betrekking tot je gebouwdossier? Hoe heb je dit aangepakt en opgelost? En hoe heeft dat bijgedragen aan de verduurzaming van jouw gebouw? Oftewel: welke tip en/of trick mag niet ontbreken in mijn boek Gebouwinzicht?

De beste input, tips en ideeën komen met naam en toenaam in het boek vermeld. Anoniem mag natuurlijk ook. Als dank stuur ik jou als een van de eersten een gratis exemplaar toe!

Stuur jouw struikelblok met oplossing naar: sannie@gebouwinzicht.nl

Alvast bedankt!
Sannie Verweij

[fsb-social-bar]

Als je deze blog interessant vond, lees dan ook deze

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.