Het is dan wel 6 januari geweest en ik begreep dat men elkaar inmiddels ook niet meer zoent: maar elkaar het beste wensen mag elke dag van het jaar. Dus ook vandaag: de allerbeste wensen voor 2015! In deze blog kijken we terug op het spoor dat wij hebben achter gelaten in 2014 en de stappen die ik met gebouwinzicht heb uitgezet voor 2015.

Gebouwinzicht is het jaar in ieder geval goed begonnen met de lancering van de whitepaper en bijbehorende checklist: ‘de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier’.

De trends van 2014:

In het jaar 2014 waren er wat mij betreft in ons vakgebied drie belangrijkste trends. Drie sporen (soms al doorlopend uit eerder jaren) die de facilitair manager bezig hielden:

1. ‘Het Nieuwe Werken’: werken wanneer en waar je maar wilt.
2. Certificering volgens BREEAM-NL: om de duurzame nieuwbouw of renovatie aan te tonen.
3. Resultaatgericht samenwerken volgens Prestatiecontracten om te kunnen uit- of aanbesteden.

Grote kans dat ook jij, zoals zo velen met jou, één van deze drie sporen gevolgd hebt. Of ben jij wars van deze trends geweest en volg jij als Facilitair Manager je eigen spoor? Dan ben je op je eigen manier bezig geweest met het tevreden stellen van de klant. Voor jou is de klant de gebouwgebruiker, degene die dagelijks werkt in het gebouw dat jij beheert. Hen tevreden stellen staat los van Het Nieuwe Werken, een BREEAM keurmerk gecertificeerd gebouw of een prestatie contract.

De trend van 2015

Maar als je jouw klant tevreden wilt houden, zal je je gebouwdossier op orde moeten hebben. Want alleen dan weet je te allen tijde wat er met (en binnen) jouw gebouw speelt en kun je doelbewuster en doelgerichter verder op jouw spoor. Welke dat ook is.
Doe mee met deze nieuwe trend van 2015: maak je gebouwdossier op orde. Ik help je graag om deze met jou voor jouw organisatie te ontwikkelen, te verbeteren of te optimaliseren en je te leren hoe je deze vervolgens kunt beheren.

5 hoekstenen van een goed gebouwdossier

Om je daarbij te helpen heb ik een checklist gemaakt wat mij betreft een goed gebouwdossier zou moeten bevatten. De checklist is gratis te downloaden op de site van Gebouwinzicht samen met de whitepaper. Deze paper geeft uitleg over de indeling van de checklist en beschrijft de 5 verschillende hoekstenen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Gebouwinzicht en ontvang automatisch toegang tot de download pagina waar je de checklist en de whitepaper kunt downloaden.

[fsb-social-bar]

Als je deze blog interessant vond, lees dan ook deze

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.