Van 26 tot en met 30 september 2016 vindt de zesde editie van de Dutch Green Building Week plaats. In deze week vinden door het hele land leuke bijeenkomsten en interessante workshops plaats. Het thema van deze editie is ‘Impact’.

Speciaal voor mijn Gebouwinzicht-volgers heb ik een selectie gemaakt van het programma dat juist voor jou als huisvestingsmanager interessant is. Zelf ben ik op dinsdag, woensdag en donderdag ook aanwezig bij enkele van de onderdelen. Wellicht zie ik je daar!

Maandag 26 september

De impact van duurzame energie op de slimste vierkante km in Europa

12:30 tot 17:00 in Eindhoven
Deze bijeenkomst gaat onder andere over warmte- en koudeopslag in de bodem op High Tech Campus Eindhoven en is inclusief een rondleiding. Doelgroep is Vastgoedeigenaren, -beheerders, eindgebruikers en toekomstige eindgebruikers.

Sturen op integrale waardecreatie in bouw- en vastgoed

14:30 tot 17:30 Nieuwspoort, Den Haag
Wat is dé business case van een energieneutrale gebouwde omgeving voor de samenleving als geheel? Dit is de centrale vraag tijdens deze Conferentie ‘Sturen op integrale waardecreatie in de bouw- en vastgoedbranche’.

Dinsdag 27 september

Voor dinsdag heb ik een selectie gemaakt van 4 bijeenkomsten: één voor kantoren, één voor musea en één voor scholen. Zelf ben ik in ieder geval aanwezig bij de bijeenkomst van de NeVaP.

Lunchlezing: Benchmarking energieverbruik van utiliteitsgebouwen

12:00 tot 13:30 – RVO Utrecht, Noord-Zuid Hollandzaal
De gemiddelde energie intensiteiten van utiliteitsgebouwen zijn als benchmark te gebruiken. Gebouweigenaren kunnen daarmee hun eigen verbruik vergelijken. Dat stimuleert bewustwording van het eigen verbruik en in het verlengde daarvan het treffen van energiebesparende maatregelen.

Het Duurzame Museum

13:30 tot 17:00 – Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
12 musea nemen dit jaar deel aan een pilotproject om een Breeam-certificering te halen. Deze middag vertellen zij over hun ervaringen, de belangrijke voordelen van een duurzaam beleid en de speciale aanpak die projectleider Royal Haskoning DHV voor de samenwerkende musea heeft ontworpen. Daarnaast onder meer informatie over het onderzoek van de TU Eindhoven naar energiearm collectiebeheer.

Seminar Verduurzamen van Scholen

14:00 tot 16:30 – RVO Utrecht, Domtorenzaal
RVO laat deze middag ondernemers aan het woord over hun aanpak ten aanzien van energiebesparing en verbetering van het binnenmilieu in bestaande scholen. Vier korte pitches van elk 10 minuten illustreren diverse innovatieve visies, concepten, contracten, financieringsoplossingen en instrumenten. Gericht op Quick Wins en/of op integrale oplossingen.

NeVaP Workshop ‘De impact van de Omgevingswet op vastgoedexploitatie’

15:00 tot 19:00 Arcadis, Amersfoort
De Omgevingswet, die naar verwachting in het voorjaar van 2019 in werking treedt, integreert zo’n 26 (!) wetten op het gebied van de fysieke leefomgeving. Hieronder vallen onderwerpen als: bouwen, milieu, waterbeheer, ruimtelijke ordening, monumentenzorg en natuur. De nieuwe Omgevingswet biedt de bouw- en vastgoedsector veel kansen op het gebied van duurzaam (ver)bouwen en exploiteren.

Woensdag 28 september

Deze dag kan je al vroeg beginnen met een ontbijtsessie in Woerden. Ik zal daar zelf één van de presentaties verzorgen. Deze presentatie is ook voor huisvestingsmanagers interessant, omdat kwaliteitsborging van je installaties ook in de gebruiksfase een belangrijk onderwerp is. ’s Middags ben ik aanwezig bij de CFP Innovatiedag in Amsterdam. Maar er zijn deze dag ook interessante bijeenkomsten op het programma in Delft en Utrecht.

Commissioning & de impact van leidingisolatie

07:45 tot 11:00 – TVVL
Deze bijeenkomst gaat over commissioning en wat de impact is van leidingisolatie. Met de lezing Commissioning wordt in een duo presentatie de theorie en praktijkervaringen gegeven. Kom, samen met opdrachtgevers, naar deze introductie en leer de belangrijkste begrippen kennen. Thermaflex neemt de gasten mee in de impact van technische isolatie op duurzaamheid en economisch rendement. Aansluitend nog een Rondleiding praktijklokalen, door Bert Hoekstra (Stichting OOI).

CFP Innovatiedag in samenwerking met ABN AMRO

13:00 tot 18:00 – Amsterdam, Foppingadreef 22
Al ruim twee jaar organiseert CFP bijeenkomsten waarbij partners en klanten in een halve dag nieuwe ideeën op kunnen doen. De innovaties richten zich op het verduurzamen van bestaande gebouwen en organisaties. Al meer dan 140 innovatieve pitches werden door honderden klanten en partners van CFP bekeken. Ook dit jaar in samenwerking met ABN AMRO.

DGBC Kids Event

14:00 tot 18:00 – a.s.r. te Utrecht
Willen we Nederland verduurzamen, dan is het belangrijk dat we de jeugd daarbij betrekken. Kinderen bekijken de wereld immers nog onbevangen. Neem je kinderen dus mee naar deze bijeenkomst voor kinderen in Utrecht.

Donderdag 29 september

Als participant van de Dutch Green Building Council ben ik in ieder geval bij het DGBC congres in Utrecht deze middag.

GBC Utrecht Centraal Citysafari

09:30 tot 12:00 – Utrecht Centraal
Er zijn meerdere Green Bussiness Clubs (GBC) te vinden in het land, onder andere in Amsterdam, Den Haag, Twente, Utrecht, en Duiven.

Bezoek innovatielab en rondleiding in circulair meubelfabriek

10:00 tot 13:00 – Ahrend te Sint-Oedenrode

DGBC Congres Impact

11:30 tot 18:00 – Jaarbeurs, Media Plaza
Tijdens de Dutch Green Building Week 2016 organiseert de Dutch Green Building Council (DGBC) een congres.

Vrijdag 30 september

Lezing Radboud Universiteit – De duurzame kans van bestaand vastgoed
13:45 tot 16:00 – RVO Utrecht, Domtorenzaal
De Radboud Universiteit Nijmegen voert al sinds de jaren negentig actief energiebeleid. Als deelnemer aan de MJA3 is ze sterk gericht op duurzame renovatie. De afgelopen 3 jaar heeft dat al geleid tot een absolute energiebesparing van 2% per jaar. Het uiteindelijke doel is een klimaatneutrale campus in 2050.

Lunchlezing: Pannenkoeken bakken, hoe houden we het een feestje?

12:00 tot 13:30 – RVO Utrecht, Noord-Zuid Hollandzaal
Bakken en koken is een belangrijke bron voor verontreiniging van de lucht in woningen. Hoe zorgen we door ventilatie, zeker in luchtdichte woningen, voor een goed binnenmilieu?

Showcase TNW Delft: compact en toekomstbestendig labgebouw

15:00 tot 17:00 – De Bouwcampus in Delft
Showcase TNW Delft: compact en toekomstbestendig labgebouw. Over TNW Delft zal Project Architect Erik de Geus een presentatie geven bij De Bouwcampus in Delft. Daarna volgt er een rondleiding door het TNW gebouw.

Hele Programma

Wil je weten wat er nog meer te doen is, bekijk dan het hele programma op www.dgbw.nl/programma

Speciale aandacht vraag ik voor de serie bijeenkomsten van TVVL. Bekijk deze serie allemaal

Ook Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft een mooie serie bijeenkomsten georganiseerd, met veel lunchlezingen en praktijkbezoeken. Bekijk deze serie allemaal

Niet van de partij? Volg mij!

Kan je zelf niet aanwezig zijn, maar wil je toch weten wat de belangrijkste opmerkingen en conclusies van bijeenkomsten zijn waar ik bij ben? Volg mij dan op twitter @sannieverweij. Vanaf de bijeenkomsten zal ik live verslag doen.

Kennismaken met mij

Zelf ben ik dus ook bij verschillende bijeenkomsten aanwezig. Wie weet zie ik dan. Leuk!

[fsb-social-bar]

Als je deze blog interessant vond, lees dan ook deze

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.