Zelf heb ik onlangs online de cursus “Energiebewust ondernemen” via Klimaatplein gevolgd. Deze cursus kwam op Twitter voorbij en ik zag dat er al meer dan 450 deelnemers zich hadden aangemeld.

Het is een gratis cursus, je hoeft de deur niet uit en je kunt de tijd die je aan de cursus besteedt zelf indelen. Op de site van Klimaatplein staat dat de totale tijdsinvestering ongeveer 4 uur bedraagt. Ik moet toegeven dat ik die tijd niet nodig had. Er zitten onderdelen in die ik al weet, of voor mij heel erg bekend zijn. Dat is een bijkomend voordeel: je kunt sommige stukken gewoon overslaan of sneller afspelen.

klimaatplein.com
De online cursus is in de vorm van een MOOC (Massive Open Online Course). Interactie met medecursisten is daarmee mogelijk, zodat je kennis met elkaar kunt uitwisselen en kunt reageren op elkaars bijdragen. Dit was in het begin even zoeken, maar als je het eenmaal door hebt, werkt het erg goed.

Ook de inhoud over klimaatverandering en energiebesparing vond ik verrassend sterk. In de cursus kwamen interessante sprekers van gerenommeerde bureaus en instituten aan het woord. Kortom: een aanrader voor alle lezers van Gebouwinzicht. Volg de cursus ook! Krijg inzicht in hoe energiebesparing en het opwekken van duurzame energie jouw organisatie leiden naar een beter en duurzamer bedrijfsresultaat.

Ervaar zelf deze bijzondere en nieuwe manier van leren via een online cursus. Schrijf je in voor de cursus Energiebewust ondernemen. En vergeet dan niet aan het eind van level 1 te stemmen op de door mij toegevoegde url van Gebouwinzicht!

[fsb-social-bar]

Als je deze blog interessant vond, lees dan ook deze

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.