Eén van de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier is die van Instrumenten. Wat heb je nodig om als bedrijf of als organisatie om goed te kunnen functioneren. Dat kan software zijn, maar ook kennis. Het volgen van cursussen is dan ook erg belangrijk. Zowel inhoudelijk met onderwerpen die te maken hebben met ons vakgebied, als cursussen die bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling.

Mijn persoonlijke ontwikkeling

De afgelopen jaren volgde ik de cursussen NLP Practitioner, Systemisch werken en de NLP Master Practitioner. Opleidingen waar je veel mooie inzichten verwerft over de communicatie tussen mensen onderling, maar ook over de interne communicatie met jezelf. Zo leerde ik mezelf echt kennen. Ik heb tijdens die cursussen flink moeten nadenken over en met mezelf over onder andere de vraag: “wie wil ik nou echt zijn”.

Impact van mijn missie

Ik wil heel graag kennisdelen. Dat wist ik al. Ook dat ik de ambitie heb om de wereld te verduurzamen. Om mijn doel te bereiken streef ik naar een zo groot mogelijke impact. Die heb ik immers niet als ik zelf bij een bedrijf ga werken om dat ene gebouw. Het is al iets meer als ik een organisatie kan helpen om de hele portefeuille te verduurzamen, waar ik mijn kennis van BREEAM en Gebouwinzicht kan inzetten.

Echte impact heb ik pas als ik zoveel als mogelijk bedrijven op weg kan helpen zodat zij zelf kunnen verduurzamen. Met mijn bedrijf bouw ik hier eigenlijk al aan. Al jaren geef ik trainingen op operationeel/tactisch niveau om zo huisvestingsmanagers te helpen om het gebouwdossier op orde te krijgen en zo doelen van het strategisch management te realiseren. Ook spar ik regelmatig met mede-adviseurs om hen te helpen om hun duurzaamheidsaanbod voor de markt te verbeteren. Gewoon, omdat ik het leuk vind.

Als coach organisaties begeleiden

De NLP cursussen hebben nog een gevoel aangewakkerd. Ik wil een stap verder. Ik wil het liefst bedrijven over het hele spectrum van strategisch tot operationeel meenemen in de stappen die zij kunnen zetten om de gebouwen te verduurzamen. Ik zou hen graag begeleiden in de grote lijnen, samen ontdekken welke acties er gedaan moeten worden en die ik dan niet als een projectleider voor ze uitvoer. Nee, ze moeten zelf aan de slag. Ik ben echt de coach van zo´n traject. Als coach van organisaties die stappen willen zetten richting duurzaamheid.

Ik werk al als coach

In mijn werk binnen het verduurzamen van vastgoed ben ik eigenlijk al een coach. Ik zet immers die grote lijn uit, activeer diverse lagen in een bedrijf om in actie te komen en datgene te doen wat in hun bereik ligt om bij te dragen aan verdere verduurzaming. Ik coach het management om de strategische doelen op te stellen en ook te bereiken. Ik coach de huisvestingsmanagers om in hun tactische Meer-Jaren-Onderhoudsplanningen (MJOP) duurzaamheid standaard mee te nemen. Ik coach de energiecoördinator om op operationeel niveau zowel technische als beleidsmatige oplossingen uit te werken. Ik heb mijn aanbod Sparren met Sannie, waarmee ik zowel door operationeel/ tactisch niveau, als op tactisch/ strategisch niveau meedenk met een vraagstuk wat bedrijven na die sessie prima zelf kunnen uitwerken. Ik word geen coach, ik ben het namelijk al.

Kan ik jou helpen?

Wellicht denk je nu: ik wil eigenlijk ook eens Sparren met Sannie. Ik wil wat met verduurzamen, maar weet niet zo goed hoe. Neem contact met mij op via sannie@gebouwinzicht.nl. Ik bel je dan terug en samen maken we zo nodig een afspraak.

Concreet bezig met Energie?

Op 18 juni verzorg ik voor technisch gebouwbeheerders, property managers en projectleiders werkzaam bij gemeenten, zorginstellingen, onderwijsinstellingen en vastgoedbeheerders namens Helix de 1 daagse cursus Energiewetgeving en – monitoring >> in Utrecht. Leerzaam als je met deze onderwerpen stoeit of meer daarover wilt weten. Inschrijven kan overigens nog. Er zijn voldoende plekkern beschikbaar. Direct aanmelden >>

[fsb-social-bar]

Als je deze blog interessant vond, lees dan ook deze

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.