Er zijn verschillende brancheverenigingen waar je als huisvestingsmanager lid van kan zijn. Ben jij lid van een branchevereniging? Ik raad het mensen altijd aan.

Waarom ik vind dat je lid moet worden.

Tijdens bijeenkomsten van een branchevereniging kun je je kennis verdiepen én verbreden. Voorwaarde is wel dat je regelmatig deelneemt natuurlijk. Bijeenkomsten gaan vaak om kennisuitwisseling. Zo houd je goed contact met wat er speelt in jouw vakgebied. Tijdens een netwerkbijeenkomst blijf je op de hoogte van de laatste technieken of de nieuwste zaken die er spelen in jouw werkgebied. Bovendien kan je via de brancheorganisatie contact leggen met collega’s bij andere bedrijven. Altijd interessant om te ontdekken hoe iemand anders jouw werkuitdaging zou oplossen.

Met een nuchtere passie voor duurzaamheid

Brancheverenigingen zijn er veel. Van groot landelijk, tot kleiner regionaal georganiseerd. Ik heb 7 landelijke voor je geselecteerd. Deze 7 sluiten niet alleen aan bij de wereld van een Vastgoed- en Facilitair Manager, maar hebben (in meer en mindere mate) een nuchtere passie voor duurzaamheid. Voor mij de reden om ze te noemen.

7 op een rij

• FMN – Facility Management Nederland
• IVBN – Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed
• VGME – Vastgoed Managers-Expert
• VGM-NL- Vastgoedmanagement Nederland
• NVDO- Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud
• TVVL – Nederlandse technische vereniging voor installaties in gebouwen
• DGBC – Dutch Green Building Council
en veel van deze verenigingen zijn weer lid van het overkoepelende platform:
Platform Duurzame Huisvesting

De organisaties zijn allemaal anders. De één richt zich meer op de techniekkant, de ander meer op de organisatie.

Hoe kies jij?

De vraag is hoe kies jij? Kies er één waar jij je niet alleen thuis voelt, maar die ook wat betreft visie het meest aansluit bij jouw werkveld. Vragen die je jezelf kan stellen bij de keuze: Waar zijn mijn collega’s lid van? En waarom? Wil je je bestaande netwerk versterken (of nieuw leven inblazen)? Of wil je juist je blikveld verbreden en je aansluiten bij een andere organisatie die ‘nieuw’ is voor jou en voor jouw bedrijf? Moet je ergens lid van zijn voor je accreditatie? Zo ben ik zelf lid van DGBC voor mijn werk als BREEAM-expert en –assessor.

Daarnaast ben ik ook lid van de NeVaP en van TVVL. Ik zou overigens wel lid willen zijn van alle genoemde organisaties, maar dat is praktisch gezien niet mogelijk. Immers, ik ben niet alleen lid voor de goede naam en faam, ik wil er ook echt wat aan hebben. Dus ik ga naar zo veel mogelijk bijeenkomsten van de organisaties waar ik lid van ben. En met dit aantal is voor mij goed te doen. De meeste bijeenkomsten kan ik zo volgen. Via social media laat ik weten waar ik ben. Wie weet ontmoet ik je daar!

Volg mij

linkedin-sannie-verweij twitter-gebouwinzicht-sannie-verweij google-plus-gebouwinzicht-sannie-verweij

Sneak preview volgend blog

In mijn volgende blog licht ik deze 7 brancheorganisaties toe. Goed voer om te lezen tijdens je vakantie dacht ik zo.

[fsb-social-bar]

Als je deze blog interessant vond, lees dan ook deze

Download GRATIS de “Checklist Gebouwdossier, de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier”

Vul de gegevens in en download de gratis checklist.

Hartelijk dank.